Balazuc, Ardeche

Balazuc Op de oever van de rivier de Ardèche is het dorpje Balazuc steil tegen de rotswand omhoog gebouwd. Door een wirwar van authentieke, middeleeuwse straatjes ontdek je dit prachtige dorpje. Het kasteel van Balazuc is een van de bezienswaardigheden. Het springt meteen in het oog wanneer je het dorpje binnen komt. Je vindt hier ook meerdere goede restaurants.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kasteel Balazuc

Het Château de Balazuc zie je direct liggen. Het stamt uit de tiende eeuw. De toren is goed bewaard gebleven. Je kan het kasteel zelf niet bezoeken, maar het is een indrukwekkende binnenkomer in het dorp. Het weggetje naar Château de Balazuc kun je het beste lopen, het is doodlopend, maar biedt wel een mooi uitzicht over de rivier en de brug.

Uitzicht omhoog over Balazuc

Eglise Sainte Marie

Door de pittoreske straatjes vervolg je je weg naar het hoogste punt van het dorp, de romaanse kerk Sainte-Marie. Klim via het oude trappetje naar het dak van het gebouw om van het uitzicht te genieten. In vroegere tijden diende de toren ter verdediging van Balazuc. In de zomer worden hier regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd.

Kerk Eglise Sainte Marie

De rivier de Ardèche

Bij de brug over de Ardèche ligt het zwemstrand van Balazuc. Hier eindigen veel kajaktochten over de rivier de Ardèche. Je kunt zelf de lengte van de tocht kiezen. De verhuurder brengt je met kajak en al stroomopwaarts, zodat je rustig kunt terugpeddelen. Blijf je liever op het droge, verken dan eens het smalle voetpad langs de rivier naar het kleine ecologische dorpje le Viel Audon, het is een klein half uurtje wandelen.

Brug kajakken Balazuc
Ballon!