Reisinfo Auvergne, Frankrijk

Tijdens jouw rondreis in Frankrijk ligt in het midden de groene regio Auvergne, van oorsprong een vulkanisch gebied wat je terug ziet in de grillige bergen. Le Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne is hier een prachtig voorbeeld van. De 1464 meter hoge Puy de Dôme is de bekendste bergtop, maar niet de hoogste. De Puy de Dôme ligt zo'n tien kilometer van Clemont-Ferrand en je kan de top lopend bereiken of met de tandradbaan. Bijzonder is de ruïne van de Romeinse tempel van Mercurius. Puy de Sancy is met zijn 1887 meter de hoogste berg, het is een prachtige wandeling naar de top, waar een schitterend uitzicht wacht.

Puy de Dome, Frankrijk
Le Puy-en-Velay, Frankrijk

Ben je altijd al benieuwd hoe vulkanen ontstaan en werken? Parc des Volcans laat het je allemaal zien. Ook voor kinderen is dit een leuk park, veel onderdelen zijn interactief en er is een speeltuin. Midden in natuurpark Volcans d'Auvergne ligt het kleine dorpje Murol, niet alleen de beginplaats van veel wandelingen, maar op een heuvel bij het dorp ligt Château de Murol, een oude ruïne.

Een ander natuurpark in de Auvergne is Livrados-Forez, ook een indrukwekkend gebergte waar bossen, meren en groene weides elkaar afwisselen. Er leven veel roofvogels in het gebied en je kan dus maar zo een arend of een buizerd boven je zien zweven. La Chaise-Dieu is een bijzonder dorp in dit natuurgebied. Rond een oud klooster op een heuveltop ontstond dit pittoreske plaatsje. Net ten zuiden hiervan ligt het eveneens bijzondere Le Puy-en-Velay. Het ligt in een oude krater tussen verschillende rotsen, met op de ene rots het beeld van de heilige maagd Maria en op de andere de kapel van Saint-Michel d'Aguilhe. Het is een fikse klim naar de kapel, maar wel heel erg de moeite waard.

De grote stad Clermont-Ferrand heeft talloze historische bezienswaardigheden. De twee oude kerken stammen uit de twaalfde en dertiende eeuw. Naast alle authentieke bouwwerken is het ook gewoon een heel gezellige stad met knusse pleinen, terrassen en restaurants. De stad van het water is Vichy, je kent het bronwater vast wel, maar wist je dat de stad ook diverse thermaalbaden heeft? De plek om lekker bij de komen! Zo zijn er nog diverse andere plaatsen die zeker de moeite van een bezoek waard zijn, zoals Saint-Flour, Moulins, Salers en Orcival, allen hebben ze een historisch centrum. In Orcival moet je een bezoek brengen aan het Maison de la Confiserie et du Chocolat, dé plek voor zoetekauwen en chocoladeliefhebbers. Hier wordt al meer dan honderd jaar authentiek snoepgoed en chocolade gemaakt, maar ze hebben ook ijs, gebakjes en taart.

Rondreizen door Frankrijk

Onze website barst van de voorbeeldroutes, zo zie je hieronder een aantal rondreizen door Frankrijk. In de routevoorbeelden zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Kustroute Iberisch schiereiland

Een camperreis langs de gehele kust van het Iberisch schiereiland! De camperroute voert je langs de mooiste kustplaatsen van Portugal en Spanje. Van San Sebastian in Spaans Baskenland tot de kaap op het uiterste puntje van de Algarve. Naast iconische steden als Lissabon en Santiago de Compostela maak je ook kennis met prachtige natuurgebieden zoals de nationale parken Doñana en de Picos de Europa. Onderweg pik je ook nog een stukje Engeland mee bij de rots van Gibraltar.

Vuurtoren van Hercules La CorunaMálagaPark Guell BarcelonaLissabon
Ballon!