Mâcon, Bourgogne

Mâcon Aan de rivier de Saône, tussen de groene weilanden en wijngaarden ligt het stadje Mâcon in het zuidelijke puntje van de Bourgogne. Mâcon is een gezellige stad met kleurrijke huizen aan de rivier dat in de derde eeuw voor Christus gesticht is. Wandel over de oude Romeinse brug om van het uitzicht op de stad te genieten. De twee torens van de Sint Pieterskerk pieken hoog boven de stad uit. Verken het historische centrum, struin langs de oevers van de rivier en strijk neer op een terras met een lekker glas chardonnay van de wijngaarden uit de omgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Sint Pieterskerk

De Sint Pieterskerk is in de negentiende eeuw in Neo-romaanse stijl gebouwd. De twee klokkentorens van ruim vijftig meter hoog en de gevel bestaande uit drie verdiepingen geven deze kerk haar indrukwekkende uitstraling. Ook van binnen is de kerk het bezoeken waard. Je vindt hier glas-in-loodramen en enorme fresco's.

Sint Pieterskerk, Mâcon

Houten huis van Mâcon

Het oudste gebouw van de stad is meteen het meest bijzondere. Het Maison de Bois is een houten vakwerkhuis dat tussen 1490 en 1510 is gebouwd. De voorgevel is versierd met uitgehouwen houten figuren, zoals mannetjes, apen en mythische dieren.

Houten huis, Mâcon

Saint Vincent

Er zijn twee Saint Vincent-kathedralen in de stad. De oorspronkelijke kathedraal is de Vieux Saint Vincent uit de zesde eeuw. Na verschillende restauratiepogingen staan vandaag de dag nog slechts de restanten van de voorgevel en twee torens van de kathedraal overeind. Ter vervanging van deze oude kathedraal is in de negentiende eeuw op een andere plek in de stad de nieuwe Saint Vincent gebouwd.

Saint Vincent kathedraal, Mâcon

Saint Laurent

Deze brug vormt de verbinding tussen de steden Saint Laurent en Mâcon. De houten brug uit de Romeinse tijd is in de elfde eeuw vervangen door een stenen brug. Deze is de jaren erna nog versterkt en uitgebreid met zes bogen. Op de brug heb je een mooi uitzicht. Vergeet ook niet om de brug vanaf de oever te bekijken, zodat je 'm in volle glorie ziet. In de avond is de brug sfeervol verlicht en weerspiegelt hij mooi in het water.

Saint Laurent brug, Mâcon
Ballon!