Reisinfo Bretagne, Frankrijk

In het groene Bretagne komen natuur, cultuur en de zee samen tijdens jouw rondreis door Frankrijk. De imposante, roze granietkust ligt rond de badplaats Perros-Guirec. Dit is een leuk vissersdorp met een oude vuurtoren bij Ploumanac'h. Al wandelend over de Sentier des Douaniers, ontdek je de prachtige rotskust. Dit is een wandelpad dat langs de hele kust van Bretagne loopt. Vanuit de haven vertrekken boottochten naar de zeven eilanden voor de kust, Archipel des Sept îles, een prachtig vogelreservaat.

Mont Saint-Michel, Bretagne
Dinan, Frankrijk

In Bretagne vind je ook unieke staande stenen, prehistorische menhirs (monumenten) en dolmen (hunebedden). Vooral in de omgeving van Carnac kan je ze bezichtigen. De in lange rijen opgestelde menhirs zijn indrukwekkend, kan je je voorstellen hoe ze deze 7000 jaar geleden allemaal op hun plek gekregen hebben?

Saint Malo is een prachtige havenstad uit de zesde eeuw, het historische centrum en de stadsmuren mag je niet missen. Tijdens je bezoek merk je dat het ook een gezellige en bruisende stad is met terrasjes, winkels en restaurants. Een vakantie met de kinderen in Bretagne is pas compleet als je het grote en bijzondere aquarium van Saint-Malo bezocht hebt. Tegenover Saint-Malo, aan de overzijde van de baai ligt Dinard. Hier vind je mooie zandstranden, een boulevard en veel goede restaurants. De oude Bretonse villa's en de blauw-witte strandhuisjes hebben de charme van vroeger tijden. Een echte toeristische trekpleister is het rotsachtige eilanddorp Mont Saint-Michel.

Bretagne heeft nog meer middeleeuwse stadjes, aan de rivier de Rance ligt Dinan. Naast vakwerkhuizen heeft het nog een oud kasteel, dat deel uitmaakt van de stadsmuren. Je kan het bezichtigen en beklim zeker de toren voor een schitterend uitzicht. Ook in de hoofdstad Rennes wachten de vakwerkhuizen op je, naast alle historie in het oude centrum is dit ook gewoon een hele gezellige studentenstad.

De baai van Morbihan (Golfe du Morbihan) is een prachtig paradijs in het zuiden van Bretagne. Rotsen, stranden en vissersdorpjes wisselen elkaar af en voor je het weet sta je ook nog eens midden in het bos. Je kan hier uitstekend wandelen en vogels spotten. Voor de kust ligt een groot aantal eilanden en ook deze kan je bezoeken. Belle-Île-en-Mer en île de Brehat zijn twee bijzondere eilanden voor de kust van Bretagne. Je kan ze enkel per boot bereiken, maar dan opent er een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Ook kan je hier volop kajakken en zeilen. Een autovakantie in Bretagne is de ideale manier om deze veelzijdige regio te verkennen.

Rondreizen door Bretagne, Frankrijk

Een aantal van onze Frankrijk-rondreizen combineren goed met de regio Bretagne. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Langs de kust van Normandië & Bretagne

Ga op pad naar de mooiste plekjes in Noordwest-Frankrijk en ontdek de prachtige regio's Normandië en Bretagne. Verwonder je over de witte kliffen bij Étretat, de invasiestranden bij Caen en de pittoreske vissersdorpjes met kleurrijke havens. In Bretagne wordt kust wat ruiger en wisselen rotsen, zandstranden en schiereilanden elkaar af. Je bezoekt de prehistorische megalieten van Carnac en de roze granieten kust bij Perros-Guirec. Uiteraard ontbreekt het unieke eilandje Mont Saint-Michél met de middeleeuwse abdij niet in deze reis!

KrijtrotsenGekleurde huizen in HonfleurCaenVrijheid blijheid met je camper
Ballon!