Regionaal natuurpark d’Armorique, Frankrijk

Regionaal natuurpark d’Armorique Van hoge bergen, bossen, moerassen naar een kust met ruige kliffen, stranden en eilanden: alles vind je in dit natuurpark d' Armorique. Wandel door de bergen van Arrée en langs het stuwmeer Saint-Michel. Of bezoek het schiereiland Crozon in het westen van het park en geniet van de lokale visgerechten in een van de restaurantjes in de badplaatsen Camaret of Morgat. Neem de boot naar één van de Iroise eilanden en bewonder daar de bijzondere natuur en dieren die op en rond de eilanden leven.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Wandelen

Met wel meer dan vijfhonderd kilometer aan wandelpaden maakt dit natuurpark een geweldige bestemming om lange of kortere wandelingen te maken door de ongerepte natuur. Of je nu houdt van wandelingen door de bergen of langs de kust, alles is hier mogelijk. Als je de wandelingen wil afwisselen met mountainbikeroutes of te paard dan is dit natuurpark hier uitermate geschikt voor.

Wandelen, Regionaal natuurpark d’Armorique

Bergen van Arrée

Hou je van de natuur en wandelen dan zijn de bergen van Arrée een perfecte plek. Doordat de bergen niet al te hoog zijn kan iedereen ze goed beklimmen. De mooiste toppen zijn de Roc'h Trevezel en de Roc'h Ruz. Vanuit beide heb je een bijzonder weids uitzicht over de hele bergketen. Naast natuur kan je in dit gebied ook religie tegenkomen. De kapel Saint-Michel-de-Brasparts uit de zeventiende eeuw ligt prachtig op de top van de berg Saint-Michel de Brasparts.

Bergen van Arrée, Regionaal natuurpark d’Armorique

Meer Saint-Michel

Het meer Saint-Michel is een kunstmatig stuwmeer in de bergen van Arrée dat in 1937 is gecreëerd door de bouw van een dam. Er is een pad van meer dan vijftien kilometer lang rond het meer waar je een mooie wandeling kan maken en kan genieten van het uitzicht van weilanden, heide en veengebieden.

Meer Saint-Michel, Regionaal natuurpark d’Armorique

Iroise eilanden

De Iroise eilanden zijn de zeven eilanden voor de kust van Bretagne en behoren tot natuurpark d'Armorique. De natuur van deze eilanden is zo bijzonder dat ze door UNESCO geclassificeerd zijn als biosfeerreservaat. Je vindt hier veel zeevogels die broeden op de eilanden, maar ook veel zeehonden en tuimelaars hebben de eilanden gevonden. Twee eilanden worden bewoond, Moléne en Quessant. Een echt groen eiland met smalle straatjes, gekleurde huisjes en prachtige stranden dat is Moléne. De ruige rotsen met wel vijf vuurtorens en heidevelden waar schapen op lopen, dit is het beeld van Quessant. Ga met de boot een mooie trip maken naar deze eilanden en geniet van de prachtige omgeving.

Iroise eilanden, Regionaal natuurpark d’Armorique

Museum Maison de la Riviére

Op de plek van dit museum stond de laatste molen die tot 1985 in bedrijf was. Later werd deze locatie omgebouwd tot ontdekkingscentrum waarbij je van alles te weten kan komen over zoetwater en de rivieren. Er zijn verschillende tentoontstellingen te zien over dit onderwerp. Ook kan je een prachtige themawandeling maken door de natuur om deze verder te ontdekken. Dit museum is prachig gelegen aan de oevers van de rivier L'Elorn waar veel zalm in te vinden is.

Museum Maison de la Riviére, Regionaal natuurpark d’Armorique

Rotsen Chaos de Huelgoat

In de bossen van Huelgot in het oosten van het park zijn een stapel ronde, chaotische geschikte rotsen te vinden. Duik in de mysterieuze verhalen van die over de afgelopen eeuwen zijn ontstaan. Wandel door dit gebied en vraag je zelf af hoe deze mysterieuze rotsen hier op deze plek zijn gekomen. Het bos is ongeveer tien vierkante kilometer groot en er zijn verschillende mooie wandelroutes langs de rivier of tussen de rotsen door.

Rotsen Chaos de Huelgoat, Regionaal natuurpark d’Armorique

Schiereiland Crozon

Op dit schiereiland kan je genieten van de ruige kust met steile rotsen en blauwgroen zeewater. Waai lekker uit over de kliffen tijdens een mooie wandeling of geniet van de rust in de baaien met helder water. Bezoek de idyllische visserplaatsjes Camaret en Morgat en geniet van de heerlijke visrestaurants.

Schiereiland Crozon, Regionaal natuurpark d’Armorique

Camaret

Camaret is een echt havenstadje met vrolijk gekleurde huisjes en ook een geliefde badplaats. Het bekendste bouwwerk is de Tour Vaubaan, ook wel gouden toren genoemd. Dit is een verdedigingstoren uit de zeventiende eeuw die tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Camaret, Regionaal natuurpark d’Armorique

Morgat

Dit kleine vissersdorpje werd aan het einde van de negentiende eeuw een bekende badplaats en er zijn mooie hotels en villa's gebouwd. Maak een mooie boottocht naar de grotten van de Cap de la Chévre en vaar langs de indrukwekkende baai van het Ile Vierge.

Morgat, Regionaal natuurpark d’Armorique
Ballon!