Rennes, Bretagne

Rennes Bretagne Ga terug in de tijd in het historische centrum van Rennes, waar middeleeuwse straatjes rond het parlementsgebouw en de kathedraal kronkelen. Veel van de oude vakwerkhuizen zijn prachtig bewaard gebleven en je kijkt dan ook je ogen uit.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Palais du Parlement de Bretagne

Het Parlementsgebouw (Palais du Parlement de Bretagne, aan het gelijknamige plein) is een van de mooiste monumenten van Rennes. Tegenwoordig is het als gerechtsgebouw in gebruik. Het is zowel van binnen als van buiten de moeite waard (reserveren is verplicht). In het gebouw vind je talloze prachtige schilderijen van zeventiende-eeuwse Franse schilders. De grote zaal heeft een indrukwekkende plafondschildering. Het plein zelf is ook schitterend.

Palais Parlement Bretagne in Rennes

Kerken van Rennes

De Saint-Pierre Kathedraal in Rennes is een mooie bezienswaardigheid. Het begint al met de imposante façade. En zodra je binnenstapt zie je prachtige versieringen en uitgebreide plafondschilderingen. De Saint-Melaine Abdij mag je ook niet missen. Dit is door de eeuwen heen grotendeels in romaanse en gotische stijl gebouwd. Het oude klooster en de kerk liggen naast Parc Thabor.

Kathedraal, Rennes Bretagne

Palais Saint-George

Dit oude benedictijnse klooster heeft geen kerkelijke functie meer. Het heeft ook meer weg van een paleis dan een oud klooster. Ga lekker wandelen in de paleistuin en neem ook een kijkje bij Piscine Saint-George. De schitterende mozaïeken maken een duik in dit zwembad een unieke belevenis.

Palais Saint George, Rennes Bretagne

Parc Thabor en Parc Oberthür

Een groot groen hart midden in de stad, dat is het mooie Parc Thabor. Het was ooit de moestuin van de abdij, tegenwoordig vind je er een grote rozentuin, fontein en een volière. Het andere park is Parc Hamelin Oberthür, een wat kleiner park met vijver omringd door wandelpaden.

Parc Thabor, Rennes Bretagne

De markthallen van Rennes

Elke zaterdag wordt de traditionele versmarkt in Rennes gehouden op Place les Lices. Het middeleeuwse plein alleen al is prachtig. Het wordt omringd door oude herenhuizen. Vroeger was dit het toneel van toernooien en feesten. De markhallen Les Lices zijn alom bekend in Frankrijk. Je vindt hier talloze stands met verse groente, fruit, vis en vlees, maar ook typische streekproducten.

Markthal les Lices, Rennes Bretagne
Ballon!