Reisinfo Cevennen, Frankrijk

Met de Mont Lozère van zo'n 1700 meter hoogte is de Cevennen een imposante bergketen in het zuiden van Frankrijk. De Gorges du Tarn is de bekendste bezienswaardigheid in het gebied en niet zonder reden. Deze vijftig kilometer lange kloof is een indrukwekkende autoroute waarbij je vaak onderin het dal, pal naast de rivier rijdt. Op de rivier kan je ook uitstekend kajakken, er zijn makkelijke trajecten, maar ook tochten met wat meer stroomversnellingen, zeker in het voorjaar.

Gorges du Tarn, Frankrijk
Mont Lozère, Frankrijk

Naast kajakken kan je hier ook heel goed wandelen, met uitzichten op de kloof die wel 500 meter diep kan zijn. Le Point Sublime kan je met de auto bereiken, maar houd je wel van een uitdaging? Er gaat ook een wandelpad omhoog vanaf de Tarn.

Een andere kloof in de Cevennen is de Gorges de la Jonte. Deze is goed te bereiken vanaf het plaatsje Le Rozier, de grillige vorm van de kloof met allerlei rotsformaties maakt het uniek. Je kan er uiteraard wandelen, langs het water of naar uitzichtpunten. Houd je ogen open voor de gieren die in dit gebied leven. Met zo veel rotsen in de Cevennen zijn er natuurlijk ook grotten te vinden. Niet ver van Meyrueis vind je de druipsteengrot Grotte l'Aven Armand, maar ook de roze grot Grotte de Dargilan, eveneens een druipsteengrot met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten.

Alès is de hoofdstad van de Cevennen op de oevers van de Gardon. Het is een levendige en ook mooie stad met diverse bezienswaardigheden. Bezoek de Saint-Jean-Baptiste Kathedraal of dwaal over de weekmarkt op zoek naar lekkere streekproducten. De stad Millau is de poort naar de Gorges du Tarn, of misschien moeten we zeggen, de brug. Hoewel je de stad prima kunt overslaan, is het viaduct wel bijzonder om te zien en om er overheen te rijden. Het middeleeuwse stadje Mende is daarentegen wel weer een bezoek waard, evenals Anduze, al zou het alleen als zijn voor de stoomtrein. Train è Vapeur des Cévennes, rijdt hier, via een mooie rit dwars door de Cevennen, naar Saint-Jean du Gard.

Wist je dat je helemaal naar de top van de Mont Lozère kan lopen? Er lopen verschillende routes naar de Sommet de Finiels, een groene route over granieten rotsen. In de winter kan je hier prima skiën, in de zomer is het een deel van de GR70 lange-afstand-wandelpad. De Cevennen is de ideale plek voor een actieve vakantie in Frankrijk, waar je volop geniet van de zon, de natuur en de gezellige dorpen.

Rondreizen door Cevennen, Frankrijk

Een aantal van onze Frankrijk-rondreizen combineren goed met de regio Cevennen. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Kustroute Iberisch schiereiland

Een camperreis langs de gehele kust van het Iberisch schiereiland! De camperroute voert je langs de mooiste kustplaatsen van Portugal en Spanje. Van San Sebastian in Spaans Baskenland tot de kaap op het uiterste puntje van de Algarve. Naast iconische steden als Lissabon en Santiago de Compostela maak je ook kennis met prachtige natuurgebieden zoals de nationale parken Doñana en de Picos de Europa. Onderweg pik je ook nog een stukje Engeland mee bij de rots van Gibraltar.

Vuurtoren van Hercules La CorunaMálagaPark Guell BarcelonaLissabon
Ballon!