Gorges du Tarn, Cevennen

Gorges du Tarn Wandel, fiets of vaar door één van de bekendste kloven in Frankrijk. Gorges du Tarn verrast jaarlijks talloze reizigers met de diversiteit die de kloof te bieden heeft. Van de prachtige, blauwe wateren van rivier de Tarn die door de kloof raast, tot de ruige, hoge rotsen. Het gebied is ook ontzettend groen door de dichte bebossing. Wil je meerdere dagen in de buurt van de kloof doorbrengen? Kies dan voor een leuke camping aan de rivier of verblijf in een van de oude stadjes waar de kloof aan grenst. Wildlife liefhebber? Lees hieronder dan meer over de bekendste inwoner van de Gorges du Tarn: de gier.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Sainte Enimie

Een van de oude stadjes die aan de Gorges du Tarn grenst is Sainte Enimie. Volgens reizigers is dit één van de mooiste dorpjes van Frankrijk door de schattige straatjes. Het is inderdaad een prachtig, authentiek Frans stadje. Plof hier neer op één van de terrasjes na een flinke wandeling of een dag kanoën over de rivier.

Sainte Enimie

L'Aven Armand

De grot van L'Aven Armand blijkt in 1897 een geweldig ontdekking. Bezoek zelf de enorme zaal van deze grot, waar je heen wordt gereden in een treintje. Je wordt naar een plek in de grot gebracht vanuit waar je de hele fonkelende zaal met 400 kleurrijk verlichte stalagmieten kunt bewonderen. Zelf de diepte in? Dat kan ook, al moet je rekening houden met het afdalen van flink wat traptreden. Er worden hier ook nog meerdere keren per jaar concerten gegeven.

De bijzondere druipsteengrot bij de Gorges du Tarn

Le Belvédère des Vautours - gieren

Met een vleugelspanwijdte die wel op kan lopen tot 2,5 meter, is de gier één van de bekendste inwoners van de Gorges du Tarn. Een aantal decennia geleden waren de gieren in deze omgeving bijna uitgestorven, maar na een succesvol rehabilitatieproject is dit de plek om roofvogels te spotten. De Gorges du Tarn is het thuis van maar liefst vier soorten en in het bezoekerscentrum Le Belvédère des Vautours kunnen je ze alles over de vogels vertellen.

Gorges du Tarn - gieren

Millau

Het stadje Millau bevat een bezienswaardigheid die opdoemt vanuit alle indrukwekkende natuur waarmee de stad wordt omringd. Het viaduct van Millau, over de vallei van de Tarn, is een indrukwekkend stukje technologie en zal voor liefhebbers zeker een bezoek waard zijn. Leer meer over dit bijzondere bouwwerk in het informatiecentrum. Voor andere mooie uitzichten slenter je door de mooie straatjes van Millau of beklim je de oude torens van deze stad, waarvan één zelfs helemaal uit de twaalfde eeuw stamt.

Het beroemde viaduct van Millau
Ballon!