Châlons-en-Champagne, Champagne-Ardennen

Chalons Châlons-en-Champagne ligt in het hart van de Champagnestreek. Wijngaarden en de rivier de Marne domineren de omgeving. De stad staat vol middeleeuwse gebouwen. De kathedraal is een populaire stop voor pelgrims die de tocht maken naar Santiago de Compostela.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Grand Jard

Het park Le Grand Jard telt drie verschillende tuinen, aangelegd in de Franse stijl van de achttiende eeuw. Via een loopbrug over het kanaal kom je in de Engelse tuin van Le Jard Anglais. Water speelt hier een belangrijke rol, zo blijkt uit de waterpartijen en de paden langs de rivier de Marne. Petit Jard is een landschapstuin met een bloemenhorloge als belangrijke bezienswaardigheid.

Chalons

Hôtel de Ville

Het stadhuis dateert uit eind achttiende eeuw. Het behoort tot een van de historische monumenten in Châlons-en-Champagne. Via een rondleiding kom je onder andere langs een prachtige salon, een indrukwekkend trappenhuis en imposante raadkamer.

Chalons

Kathedraal Saint-Etienne

Van de oorspronkelijke kerk uit de twaalfde eeuw is door veel branden alleen de crypte gespaard gebleven. Na een blikseminslag is de kerk in de zeventiende eeuw volledig gerenoveerd. Wanneer je een wandeling maakt door Le Grand Jard heb je een prachtig zicht op deze kathedraal.

Chalons

Kerk Notre-Dame-en-Vaux

De Notre-Dame-en-Vaux staat bekend om een bijzonder pronkstuk: een kostbare beiaard. De beiaard bestaat uit 56 klokken en is daarmee een van de grootste in Europa. Op weg naar Santiago de Compostela stoppen veel pelgrims hier.

Chalons

Omgeving

Nationaal Park Montagne de Reims

Het Nationaal Park Montagne de Reims is een uitgestrekt natuurgebied vol dichte bossen, groene heuvels en uitgestrekte wijngaarden. Wandelaars en fietsers kunnen zich hier goed vermaken.

Chalons
Ballon!