Reims

Kathedraal van Reims, Champagne-Ardennen In het hart van de champagnestreek ligt de stad Reims. Een stad met een rijke historie die terug te vinden is in een van de indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de beroemde kathedraal (Notre-Dame) van Reims. Dit monument prijkt op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. Verken de prachtige omgeving door het rijden van de Route de Champagne, kom meer te weten over de wijnbouw en breng een bezoek aan een van de bekende champagnehuizen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Kathedraal Notre-Dame van Reims

De Kathedraal Notre-Dame dateert uit de dertiende eeuw. Het monument behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezichtiging waard. De kathedraal kenmerkt zich door de drie indrukwekkende portalen met beeldhouwwerk en een prachtig roosvenster.

Kathedraal van Reims

Basilique Saint-Remi

De Basilique Saint Remi is de oudste kerk van Reims en dateert uit de elfde eeuw. Van oorsprong is de kerk gebouwd in Romaanse stijl en in de loop der eeuwen verbouwd. In de basiliek tref je hierdoor een mix van romaanse en gotische bouwstijlen aan. In de naastgelegen abdij is een museum ingericht.

Basilique van Reims

Abdij en Musée Saint-Remi

In de voormalige koninklijke abdij van Saint-Remi is een museum ingericht en biedt een uitgebreide expositie van de geschiedenis rond Reims. De collectie bestaat uit prehistorische voorwerpen en kunstwerken zoals wandtapijten en wapens uit de latere middeleeuwen.

Abdij van Reims

Palais du Tau

Het Palais du Tau grenst aan de kathedraal en diende vroeger als aartsbisschoppelijk paleis. De naam Tau betekent de letter T in het Griekse alfabet en het paleis is gebouwd in een T vorm.Tegenwoordig is dit gebouw ingericht als museum en zijn er enkele topstukken te bewonderen, zoals de kelk van St. Rémi en een talisman die ooit eigendom was van Karel de Grote.

Palais du Tau Reims

Porte de Mars

De Porte de Mars dateert uit de 3de eeuw en diende deze grootste triomfboog van het Romeinse Rijk tot 1544 als toegangspoort van Reims. De triomfboog is vernoemd naar de nabijgelegen tempel voor de God Mars. Het verhaal gaat dat de inwoners van Reims deze boog hebben gebouwd als dank voor de keizer Augustus die de stad aanlegde. In 1834 werd de boog opgegraven en gereconstrueerd.

Porte de Mars Reims

Omgeving

Champagnehuizen

Een bezoek aan een van de champagnehuizen en hun champagnekelders kan niet ontbreken aan een bezoek aan Reims. In de champagnestreek rond Reims zijn enkele bekende champagnehuizen zoals Pommery en Taittinger gevestigd waar je een rondleiding met proeverij kan volgen.

Champagne Reims

Nationaal Park Montagne de Reims

Het Nationaal Park Montagne de Reims is een uitgestrekt natuurgebied dat zich in het hart kenmerkt door dichte eenheid van bossen, groene heuvels en uitgestrekte wijngaarden. Een heerlijk gebied met ongekende mogelijkheden voor wandelaars en fietsers.

Chalons
Ballon!