Èze, Cote d'Azur

Èze Èze is een klein middeleeuws dorpje aan de Middellandse Zee en ligt op een heuvel van ruim 425 meter hoogte. Èze wordt ook wel één van de mooiste dorpjes van de Côte d'Azur genoemd, vanwege haar prachtige uitzicht over de Middellandse Zee en omgeving. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om vanuit Èze Corsica te zien. Het dorpje staat ook wel bekend als 'het Adelaarsnest'. Bezoek de kronkelende straatjes met de vele trappetjes en wandel langs de historische muren vol kleurrijke bloemen. Bekijk de mooie winkeltjes en vele kunstgalerieën in het dorp, om vervolgens heerlijk uit te rusten met een lekker glas wijn op één van de terrassen met een prachtig uitzicht.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Exotische tuin

Naast het schitterende uitzicht over de Middellandse Zee is Èze ook beroemd vanwege haar bijzondere tuin, Le Jardin Exoptique d'Èze. In deze tuin vind je een buitengewone collectie van wel 400 verschillende soorten cactussen, agaves, aloë's en vetplanten. Natuurlijk heb je ook vanuit deze tuin weer een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Om er te komen dien je wel even een klim te maken, want deze tuin ligt op het hoogste punt van het dorpje.

Exotische tuin Eze

Nietzsche Pad

Als je een bezoek aan het dorpje wil uitbreiden met een leuke uitdaging, dan is het Nietzsche Pad een bijzondere wandeling. Dit pad is ontdekt door de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche, die hield van avontuur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is vrij pittig, vanwege het alsmaar stijgen. Neem dan ook stevige wandelschoenen mee en genoeg water.

Nietzsche Pad
Ballon!