Marseille, Cote d'Azur

De Notre Dame van Marseille Van de Romeinen tot de Zonnekoning: iedereen heeft een stempel op de stad Marseille gedrukt. Marseille is het thuis van beroemde bezienswaardigheden als Palais Longchamp, de basiliek en luxe jachthaven. 's Ochtends breng je een bezoek aan Notre-Dame de la Garde, je luncht met verse vis op de markt of aan de haven, sluit je dag af aan het strand. Deze stad is een combinatie van stad, strand, natuur én cultuur.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Palais Longchamp

Het beroemde Palais Longchamp werd gebouwd ter ere van het nieuwe kanaal dat water naar de stad Marseille bracht. Met de symmetrisch gebouwde trappen voor de gevel, is het paleis een plaatje om te zien. Waan je een koning uit Frankrijk wanneer je langs de imposante fontein struint en de trappen naar het paleis beklimt. In het gebouw vind je twee mooie musea, het Musée des Beaux Arts en het Muséum d’Histoire Naturelle. Na een bezoek is het fijn uitblazen in de prachtige, aangrenzende tuin.

 Palais Longchamp Marsille

Notre Dame

De Notre Dame basiliek van Marseille in met de zestig meter hoge toren goed te zien. Kenmerkend aan de toren zijn de Heilige Maagd Maria met kindeke Jezus op haar arm. Hier tref je de sporen van de Italianen, de binnenkant is veelvuldig aangekleed met marmer en mooie mozaïek. Vanaf de heuvel waarop de basiliek staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad. De Fransen noemen de beschermster van de stad liefkozend La Bonne Mère.

Notre Dame Marseille

Jachthaven

Een perfecte plek om je bezoek aan Marseille te beginnen: de jachthaven Le Vieux-Port. De oorsprong van de haven dateert uit de 15e eeuw en wordt 'bewaakt' door twee grote forten, gebouwd door Louix XIV. Het autovrije gebied is tegenwoordig een gezellige plek waar toeristen terecht kunnen voor de leuke winkeltjes en restaurants, of om de boten in de haven te bekijken.

Jachthaven Marseille

MuCem museum

Zowel van binnen- als van buiten de moeite waard: het architectonische hoogstandje MuCem. Het gebouw is ontworpen door de Frans-Algerijnse architect Rudy Ricciotti en ging open in het jaar dat Marseille ook een Culturele Hoofdstad was. Van ver lijkt het misschien een donker blok, maar van dichtbij ontdek je dat het gebouw omringd wordt door een kantpatroon. Van binnen vind je een diverse collectie van kunst door de eeuwen heen.

MuCem musem Marseille
Ballon!