Reisinfo Drôme, Frankrijk

Je wordt omringd door de geuren van lavendel en de lekkere zomerzon tijdens je rondreis door de Drôme in Zuid-Frankrijk. Deze regio heeft zijn naam gekregen door de gelijknamige rivier, die er doorheen stroomt. Toch liggen de grote steden in de regio Valence en Montélimar aan de rivier de Rhône.

Lavendelveld, Frankrijk
Valence, Frankrijk

Valence is de hoofdstad van deze streek en de gezellige stad is zeker een bezoek waard. Vanaf de oevers van de Rhône loopt deze trapsgewijs omhoog. De vroegere stadsmuren zijn vervangen door een boulevard met veel winkels en boetieks. De middeleeuwse straatjes in het oude centrum kronkelen naar de romaanse Saint-Apollinaire Kathedraal. De Provençaalse sfeer proef je in Montélimar, evenals de lokale specialiteit, noga! In het museum zie je hoe noga en andere lekkernijen gemaakt worden. Château des Adhémar torent hoog boven de stad uit en deze is zeker een bezoek waard.

Nyons is een mooi stadje op de grens met de Vaucluse. Ook deze ligt niet aan de rivier de Drôme, maar aan de Eygues, waar de oude Romeinse brug overheen loopt. Het stadje zelf ligt tegen een heuvel aan gebouwd, met een mooi kasteel op het hoogste punt. De omgeving van Nyons staat bekend om de olijven en olijfolie. Je zult nog een aantal oude molens tegenkomen, neem er zeker een kijkje en proef de lekkere verse olijfolie. De historische stad Die ligt wel aan de rivier de Drôme en heeft een mooi oud centrum. De goede Clairette de Die wijn wordt in deze stad geproduceerd en is zeker een aanrader als je een terrasje pakt.

Naast de authentieke plaatsjes is de Drôme een een groene regio met wijngaarden, olijfbomen en grillige bergen. Langs de Rhône ligt het wijngebied l'Hermitage. Je kan prima fietsen in dit gebied en dat betekent dat je in de stadjes gerust van de lokale wijnen kan proeven, in de speciale wijnkelders. Vercors is een bergplateau dat voornamelijk bestaat uit kalkstenen rotspartijen. Een goede plek om lekker te wandelen, het gebied is rijk aan wild zoals herten, reeën, vossen en eekhoorns, dus neem je camera mee. In dit dunbevolkte gebied vind je ook diverse grotten, zoals de Grottes de Choranche.

Aan kastelen geen gebrek in de Drôme. Château de Crussol is een oude ruïne bij Valence en dan is er het twaalfde-eeuwse kasteel bij Suze-la-Rousse. Niet direct een kasteel, maar Palais Idéal is de unieke creatie van de postbode Ferdinand Cheval. Hij heeft aan de hand van zijn eigen ideeën zijn droomhuis gecreëerd, een combinatie van bijzondere bouwstijlen en materialen. De Drôme is een mooie en veelzijdige bestemming voor een bezoek tijdens een autorondreis in Frankrijk.

Rondreizen door Frankrijk

Onze website barst van de voorbeeldroutes, zo zie je hieronder een aantal rondreizen door Frankrijk. In de routevoorbeelden zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Kustroute Iberisch schiereiland

Een camperreis langs de gehele kust van het Iberisch schiereiland! De camperroute voert je langs de mooiste kustplaatsen van Portugal en Spanje. Van San Sebastian in Spaans Baskenland tot de kaap op het uiterste puntje van de Algarve. Naast iconische steden als Lissabon en Santiago de Compostela maak je ook kennis met prachtige natuurgebieden zoals de nationale parken Doñana en de Picos de Europa. Onderweg pik je ook nog een stukje Engeland mee bij de rots van Gibraltar.

Vuurtoren van Hercules La CorunaMálagaPark Guell BarcelonaLissabon
Ballon!