Nancy, Elzas

Nancy, Elzas Nancy is een prachtige historische stad. De eyecatcher is Place Stanislas, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het oude gedeelte van de stad geniet je van de prachtige historische bezienswaardigheden en in het nieuwere, moderne gedeelte rondom het treinstation is genoeg te beleven op het gebied van winkels en restaurantjes.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Place Stanislas

Het mooiste plein van Frankrijk, zo wordt ook wel Place Stanislas genoemd. Niet voor niets dat dit plein op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vermeld. Dit plein werd aan het einde van de achttiende eeuw gebouwd ter ere van Poolse graaf Stanislas Leszcynski. Het is een gigantisch plein met mooie sculpturen, fonteinen en perfect symmetrische gebouwen aan alle zijden. Aan dit plein is ook het operagebouw Opéra National de Lorraine te vinden, die nog steeds de oude grandeur van vroeg bezit met veel rood fluweel en bladgoud. Neem vooral een kijkje vlak na zonsondergang, wanneer alle lampen tegelijkertijd aan gaan.

Place Stanislas, Nancy

Place d’Alliance & Place de la Carrière

Dit zijn twee andere mooie pleinen in Nancy die tevens vermeld staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet zo groot als Place Stanislas, maar wel bijzonder. Place d’Alliance is voornamelijk bekend vanwege de lindebomen met daarachter de klassieke herenhuizen. In het midden van dit plein bevindt zich een prachtige fontein uit de achttiende eeuw. Place de la Carrière is verbonden met Place Stanislas door een Triomfboog, de Arc Héré.

Place d’Alliance & Place de la Carrière, Nancy

Museum Des Beaux Arts

Pal aan Place Stanislas ligt het museum Des Beaux Arts. Het behoort tot een van de oudste musea van Frankrijk. Je ziet er werken van onder andere Rubens, Monet en Caravaggio. Ook bewonder je hier een van de laatste werken van Picasso.

Museum Des Beaux Artse, Nancy

Museum de L'École de Nancy

Net buiten het centrum ligt het museum de L'École de Nancy. In dit museum is een grote collectie Art Nouveau te bewonderen van ontwerpers uit de stad en de regio. Het gebouw zelf is ook bijzonder. Een villa, eigendom van de familie Majorelle, waar de kunst terugkomt in de dagelijkse gebruiksvoorwerpen en het interieur. De kamers in de villa geven een goed beeld van wat de kunststroming Art Nouveau voor ogen had.

Museum van de school in Nancy

Stadspark de la Pépinière

Dit 23 hectare grote park is een heerlijke plek om te ontspannen, joggen, jeu-de-boulen of gewoon te wandelen. Park de la Pépinière is door Stanislas aangelegd voor 'zijn' mensen, omdat hij van zijn volk hield en als boomkwekerij. Er is een kleine dierentuin gevestigd in het park en er zijn verschillende kiosks, een rozentuin en meerdere beelden te bewonderen.

Parc de la Pépinière, Nancy
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!