Reisinfo Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Zon, zee en strand! In de zonnige Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk kan je hier tijdens een rondreis volop van genieten. Toch kan je je dagen aan het strand heerlijk afwisselen uitstapjes naar de vele bezienswaardigheden die de streek rijk is.

Carcassonne, Frankrijk
Pont du Gard, Nimes, Frankrijk

De stranden strekken zich uit van de Camargue op de grens met de Provence tot aan Spanje in het zuiden. De Vermiljoenkust, Côte Vermeille, met zijn rode rotsen is prachtig. Collioure is een pittoresk vissersdorp, aan dit deel van de kust, die je niet mag missen. Het stadje staat bekend om de ansjovis, maar herbergt ook een oud fort en een mooie vuurtoren. Torreilles Plage heeft niet alleen een heerlijk zandstrand, het gezellige, authentieke dorpje Torreilles is zeker een aanrader.

Ga vroeg op pad om de middeleeuwse vesting Carcassonne te bezoeken, dit schitterende oude stadje is populair en niet zonder reden. 's Ochtends vroeg is een goed moment om de stadspoorten binnen te lopen en door de oude citadel en tussen de stadsmuren te dwalen. Het authentieke plaatsje Uzès en het wat grotere Nîmes zijn ook zeker een bezoek waard. In Uzès kan je de bekende markt bezoeken en een kijkje nemen in de kathedraal en het hertogelijk paleis. Nîmes heeft een mooie combinatie van historie, van het oude Romeinse amfitheater en de authentieke koopmanshuizen en de gezelligheid van de stad van winkels en restaurants.

Niet ver van beide plaatsen ligt de indrukwekkende Pont du Gard, een Romeins aquaduct uit de eerste eeuw. Een even indrukwekkende waterweg is het aquaduct bij Béziers, Canal du Midi. Beiden staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en kunnen uiteraard bezocht worden. Als je hier toch bent, bezoek dan ook zeker het stadje Béziers, vanaf de grote Saint-Nazaire kathedraal heb je een mooi uitzicht over de stad, de rivier en het aquaduct.

Montpellier en Toulouse zijn twee grotere steden die een bezoek zeker waard zijn. In het centrum van Toulouse vind je veel huizen gebouwd uit rode baksteen. Je kan hier prima winkelen en sluit de dag af met het streekgerecht eend of gans en een goed glas wijn. Montpellier ligt direct aan zee en je kan hier dan ook zeker genieten aan het strand. Het historische centrum is prachtig met oude straatjes en gezellige pleinen. In deze studentenstad kan je lekker winkelen en er zijn talloze kleine boetieks en gezellige restaurants en cafés.

Rondreizen door Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Een aantal van onze Frankrijk-rondreizen combineren goed met de regio Languedoc-Roussillon. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Pyreneeën en de kust

De Pyreneeën zijn een indrukwekkende bergketen op de grens van Frankrijk en Spanje. Tijdens deze camperreis bewonder je de hoogtepunten van deze bijzondere regio vol machtige pieken tot 3.000 meter hoog, groene valleien en nationale parken als Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Naast unieke natuurpracht bezoek je sfeervolle badplaatsen als Cadaqués en San Sebastian in Baskenland. Ook de Franse vestingstad Carcassonne, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de Catalaanse stad Gerona staan op het programma.

CarcassonneNationaal Park PyreneeënCadaquésVrijheid blijheid met een camper
Ballon!