Reisinfo Rhône-Alpes, Frankrijk

Rhone Alpes Frankrijk De grote regio Rhône-Alpes in Zuid-Frankrijk strekt zich uit van de Alpen in de Savoie tot aan de Ardèche. Hoofdstad van de regio is de historische stad Lyon, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de stad is de heuvel Fourvière, waar veel van de bezienswaardigheden te vinden zijn. Naar boven lopen hoeft niet, er rijdt een kabeltram. Saint-Étienne is een andere stad die de moeite van een bezoek waard is. In deze bruisende stad vind je een gezellige combinatie van cultuur en historie met het bruisende stadsleven.

Kastelen vind je in departement Loire, maar ook in de Drôme en (Haute-) Savoie. Sprookjesachtige kastelen zoals Château de Menthon-Saint-Bernard en Château de Montrottier liggen niet ver van Annecy. Het excentrieke Palais Idéal vind je in het dorpje Hauterives. Het is het droomhuis van de lokale postbode, die er 30 jaar aan gebouwd heeft. Naast kastelen en paleizen herbergt de regio ook een aantal authentieke abdijen en oude forten. Een dagje cultuur snuiven op je persoonlijke kastelenroute.

Liefhebbers van een actieve vakantie komen zeker aan hun trekken in de Rhône-Alpes. De hoogste toppen van de Alpen, de Mont Blanc en de Crêt de la Neige, liggen in deze regio. In de winter zijn de Franse Alpen een geliefde wintersportbestemming, met de grote skigebieden Les Trois Vallées en Tignes/Val d'Isere. In de zomer brengen deze zelfde kabelbanen en stoeltjesliften je hoog de bergen in, voor een stevige wandeling of een uitdagende mountainbiketour.

Ook watersporters kunnen hier alle kanten op. Het meer van Annecy en het meer van Genève, op de grens met Zwitserland, zijn de grootste bergmeren in het gebied. Je kan hier zeilen, windsurfen, roeien, waterfietsen en natuurlijk zwemmen. De Gorges d'Ardèche is de beste plek om te gaan kajakken. De rivier de Ardèche stroomt hier door een diepe kloof. Je kan hier wildwaterkajakken, maar ook een ontspannen tocht maken op een rustiger deel van de rivier.

Je kan niet alleen de bergen op, je kan ook de bergen in. In Rhône-Alpes liggen diverse bijzondere grotten, zoals de Grot van Choranche, het is één van de mooiste grotten van Frankrijk. Grottes de la Balme kan je zelf ontdekken, langs de ondergrondse rivier. In de Ardèche ligt de grot van Saint-Marcel, met bijzondere, verlichte waterbekkens. Grotte de la Madeleine ligt in hetzelfde gebied en deze heeft naast prachtige stalagmieten en stalactieten en bijzondere akoestiek. De beste plek om prehistorische rotsschilderingen te zien is de Grot van Chauvet, je mag deze weliswaar niet in, maar een paar kilometer verderop hebben ze een exacte replica gebouwd.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan