Annecy, Rhône-Alpes

Annecy De stad Annecy ligt aan het noorden van het gelijknamige meer van Annecy, midden in de Franse Alpen. Deze stad heeft een prachtig oud centrum met smalle straatjes, gekleurde huisjes en vele kanalen die door de stad naar het meer lopen. Hierdoor wordt Annecy ook wel het Venetië van de Alpen genoemd. Er zijn ook een aantal fraaie oude kerken te vinden in de stad en aan de rand van de stad staat een mooi kasteel wat bezocht kan worden. Daarnaast zijn er rondom Annecy genoeg dingen te doen in de schitterende natuur.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Palais de l'Île

Het symbool van de stad Annecy is het Palais de I'Isle en stamt uit de twaalfde eeuw. Het heeft als eerste gediend als verblijfplaats van de Heer van Annecy, maar later ging het Palais de I'Isle ook dienen als gerechtsgebouw en een gevangenis. Nu is het een beschermd Frans monument en is er een museum in gevestigd. Men zegt dat het Palais de IÍsle één van de meest gefotografeerde monumenten van Frankrijk is.

Palais de Lisle, Annecy

Château d’Annecy

Ook dit kasteel stamt uit de twaalfde eeuw en is daarna meerdere malen verbouwd en uitgebreid. In de beginperiode diende het kasteel als residentie van de graven van Genève. Helaas kwam het kasteel leeg te staan in de zeventiende eeuw na enkele branden, maar later werd het restaureert en ging het dienen als militaire kazerne. Tegenwoordig zijn er in het kasteel meerdere musea gevestigd en een observatorium.

Chateau d’Annecy

Het meer van Annecy

Het meer van Annecy is het één na grootste meer van Frankrijk en heeft een prachtige felblauwe kleur en is ideaal om in te zwemmen, rondom te fietsen of te wandelen. Vele watersporters, natuurliefhebbers en recreanten zoeken het meer op om heerlijk te genieten en te recreëren. De omtrek van het meer is ongeveer 38 kilometer en hierdoor ideaal om een mooie fietstocht rondom te maken. Via talloze beekjes uit de bergen stroomt het water het meer in. Ook vanuit ondergrondse bronnen, zoals de Boubioz komt het water het meer in. Hierdoor is het water kristalhelder en zit vol mineralen. Vanaf de bergtoppen van de omliggende bergen is goed te zien hoe blauw het meer is. Één van deze schitterende bergen in de omgeving is de Semnoz, welke 1700 meter hoog is en hierdoor ideaal is voor wielrenners en wandelaars om te beklimmen.

Het meer van Annecy

Omgeving

Talloires-Montmin

Het plaatsje Talloires-Montmin staat bekend als rijkeluisstadje met luxe huizen en een prachtige haven. Ook zijn er diverse luxe restaurants te vinden aan de promenade. Het bijzondere aan Talloires-Montmin is dat dit één van de weinige plaatsen is waar je zowel aan de stranden van het meer kan liggen als naar een klein alpine ski-oord Col de la Forclaz kan gaan. In de zomer kan je vanaf de Col de la Forclaz boven het meer een hele mooie zweefvliegtocht maken of parasailen.

Talloires-Montmin

Semnoz

De bergrug Semnoz is een waar paradijs voor fietsers en wandelaars en deze bergrug ligt aan de voet van Annecy. Vanaf de bergtop heb je een weids uitzicht over de omgeving en kan je zelfs de Mont-Blanc zien liggen.

Semnoz

Angon Waterval

De Angon waterval is een indrukwekkende waterval van meer dan 60 meter hoog, gelegen in de kloof van Angon. Er is een pad wat langs een klif leidt naar deze waterval toe en vanuit daar heb je een prachtig uitzicht op het meer van Annecy. Verschillende wandelingen leiden naar de waterval toe. De kortste wandeling begint aan de uitgang van Talloires en is 4,7 kilometer. Er is ook een mogelijkheid om te abseilen in de zomer.

Angon Waterval
Ballon!