Grenoble, Rhône-Alpes

Grenoble Grenoble ligt op een bijzondere plek aan de voet van de Alpen en is een echte geschiedenisstad waar veel te ontdekken en te zien valt. Het historische centrum is voorzien van prachtige gotische gevels, kleine steegjes en een tal van restaurantjes. Een bekende attractie is de kabelbaan van Grenoble, die ook wel bubbels wordt genoemd. Op zo'n 500 meter hoogte stap je uit bij Fort de la Bastille, waarvandaan je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt. Ook heeft de stad een tal van musea die men kan bezoeken.

Bezienswaardigheden

Téléphérique de la Bastille

Deze kabelbaan is één van de bekendste attracties van Grenoble. Téléphérique de la Bastille wordt ook wel de bubbels genoemd en heeft vijf ronde gondels. De kabelbaan brengt je in vijf minuten bergopwaarts, naar het Fort de la Bastille. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad en de bergen. Bij mooi weer is het zelfs mogelijk om de Mont Blanc te zien liggen.

Bastille kabelbaan Grenoble

Fort de la Bastille

Het Fort de la Bastille is een zestiende eeuws fort welke diende als verdedigingswerk tegen de hertog van de Savoie. Er zijn verschillende paden om het fort heen en een uitzichtplatform met prachtige vergezichten over de stad en de Alpen. Tijdens een wandeling kom je verschillende eeuwenoude bunkers, bolwerken en geschutkoepels tegen. Tegenwoordig zijn veel binnenruimtes in gebruik voor moderne doeleinden zoals een restaurant en een museum. Tip: pak de kabelbaan omhoog en wandel rustig terug naar beneden.

Bastille Grenoble

Musée de Grenoble

Het bekendste museum van de stad is het Musée de Grenoble. Dit kunstmuseum is gevestigd in een modern gebouw waar veel schilderijen te bewonderen zijn uit de dertiende tot de twintigste eeuw, maar ook beelden en voorwerpen. Er zijn onder andere werken te vinden van Rubens, Matisse, Picasso, Naumann en Warhol. Ook is er een mooie, botanische tuin voor een ontspannen wandeling.

Musée de Grenoble

Jardin des Dauphins

De prachtige tuin Jardin des Dauphins ligt aan de voet van een heuvel en bestaat uit zes terrassen die met elkaar zijn verbonden door trappen, paden, tunnels en doorgangen. Ook is deze tuin het startpunt van de GR9, ook wel grote routepaden genoemd voor lange afstandswandelingen. In 1785 kreeg de koopnaam Jean-Baptiste Dolle het idee om een park in te richten binnen de vestingwerken van de stad. Helaas werd dit park tijdens de Franse revolutie beschadigd en aan het begin van de twintigste eeuw weer gerenoveerd door de tuinarchitect Ginet.

Jardin des Dauphins
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!