Nationaal park Mercantour, Frankrijk

Nationaal park Mercantour Nationaal park Mercantour is een park gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, vlakbij het populair Monaco en Nice. In dit diverse park, bestaande uit verschillende valleien, maak je de mooiste wandelingen tegen de achtergrond van de noordelijke besneeuwde bergtoppen en de Mediterranée in het zuiden. Hou onderweg je ogen open voor de gemzen die hier leven, of de meer zeldzame alpensteenbokken en moeflons. Voor de vogelaars is het ook een interessant gebied, je vindt hier onder andere steenarenden en lammergieren.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Vallée des Merveilles

De bijzondere 'Vallei der Wonderen' is een bezienswaardigheid op zich in Nationaal park Mercantour. Deze oude gletsjervallei bevat sporen die dateren uit de oertijd in de vorm van zo'n 40.000 rotstekeningen. De gravures geven, wanneer je ze van dichtbij bekijkt, een beeld van het leven van de oud-bewoners van de vallei en hun rituelen.

Vallée des Merveilles

Bergen en meren

Naast zes prachtige bergtoppen die allemaal boven de 3000 meter pieken, Cime du Gélas is de hoogste met 3134 meter hoogte, heb je ook een aantal mooie meren in Mercantour. Wandel langs de kleine gehuchtjes van vallei naar vallei langs de diverse uitzichtpunten en meren. Lac Superieur de Vens is een bijzonder meer dat tijdens het verstrijken van de dag en de stand de zon van kleur veranderd.

Lac Superieur de Vens
Ballon!