Reisinfo Attica, Griekenland

Athene, Griekenland Attica is de meest zuidoostelijke regio van het Griekse vasteland. Het driehoekige gebied wordt aan veel kanten omringd door de Middellandse Zee, maar grenst ook aan de Peloponnessos. Het kloppend hart van Attica is het stedelijke gebied rond Athene. De Griekse hoofdstad is niet alleen de bakermat voor de moderne beschaving, maar ook een schatkamer vol overblijfselen uit de Oudheid. Niet voor niets is Athene populair als stedentrip, maar ook als start- of eindpunt van een rondreis door Griekenland.

Hoe je Athene ook bezoekt, de Akropolis is een must-see. De oude Grieken zagen deze tafelberg als heilig, daarom bouwden ze hier veel tempels voor hun goden. Tijdens een wandeling langs dit UNESCO Werelderfgoed heb je ook nog eens fantastisch uitzicht op de lager gelegen stad. Wil je meer achtergrondinformatie en de gevonden schatten bekijken? Bezoek dan het Akropolis museum en het Nationaal Archeologisch Museum. Laat je verwonderen door het gouden masker van Agamemnon, het bronzen beeld van Poseidon en de vele sieraden, kruiken en schilderijen. Een betere culturele basis voor je rondreis door Griekenland is er bijna niet!

Daarnaast heeft Athene ontzettend veel leuke wijkjes. Voor een goede Griekse maaltijd ga je naar de gezellige wijk Pláka. De trappen in deze wijk zijn omgetoverd tot terrassen. Proef daarna de sfeer van de Griekse eilanden in het kleine buurtje Anafiotika. Bijkomen van alle indrukken kan uitstekend op een van de stranden, want Athene heeft meer dan vijftig kilometer aan kustlijn!

Via bergen en vlaktes reis je naar Sounio op het zuidelijkste puntje van Attica. Hier gaan een rustig, uitgestrekt landschap en indrukwekkende ruïnes hand in hand. Stap op de fiets en verken de kust van Attica of trakteer jezelf op verse vis en Griekse salades in een van de tavernes. In de buurt liggen de zilvermijnen van Laurion die vroeger voor grote welvaart zorgden. De oude mijninstallaties bekijk je in het Mineralogisch museum. Een andere mooie bezienswaardigheid in Sounio is de Tempel van Poseidon. De locatie is prachtig: op de steile rotsen van Kaap Sounio, met uitzicht op de azuurblauwe zee. Blijf hier gerust hangen tot zonsondergang, dan kom je gegarandeerd met mooie vakantiefoto’s thuis!

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan