Reisinfo Attica, Griekenland

Attica is de meest zuidoostelijke regio tijdens je rondreis over het Griekse vasteland. Het driehoekige gebied wordt aan veel kanten omringd door de Middellandse Zee, maar grenst ook aan de Peloponnessos. Het kloppend hart van Attica is het stedelijke gebied rond Athene. De Griekse hoofdstad is niet alleen de bakermat voor de moderne beschaving, maar ook een schatkamer vol overblijfselen uit de Oudheid. Niet voor niets is Athene populair als stedentrip, maar ook als start- of eindpunt van een rondreis door Griekenland.

Akroplis, Athene, Griekenland
Sounia, Griekenland

De Akropolis is een must-see in Athene. De oude Grieken zagen deze tafelberg als heilig, daarom bouwden ze hier veel tempels voor hun goden. Tijdens een wandeling langs dit UNESCO Werelderfgoed heb je ook nog eens fantastisch uitzicht op de lager gelegen stad. Wil je meer achtergrondinformatie en de gevonden schatten bekijken? Bezoek dan het Akropolis museum en het Nationaal Archeologisch Museum. Laat je verwonderen door het gouden masker van Agamemnon, het bronzen beeld van Poseidon en de vele sieraden, kruiken en schilderijen. Een betere culturele basis voor je rondreis door Griekenland is er bijna niet!

Daarnaast heeft Athene ontzettend veel leuke wijkjes. Voor een goede Griekse maaltijd ga je naar de gezellige wijk Pláka. De trappen in deze wijk zijn omgetoverd tot terrassen. Proef daarna de sfeer van de Griekse eilanden in het kleine buurtje Anafiotika. Bijkomen van alle indrukken kan uitstekend op een van de stranden, want Athene heeft meer dan vijftig kilometer aan kustlijn!

Via bergen en vlaktes reis je naar Sounio op het zuidelijkste puntje van Attica. Hier gaan een rustig, uitgestrekt landschap en indrukwekkende ruïnes hand in hand. Stap op de fiets en verken de kust van Attica of trakteer jezelf op verse vis en Griekse salades in een van de tavernes. In de buurt liggen de zilvermijnen van Laurion die vroeger voor grote welvaart zorgden. De oude mijninstallaties bekijk je in het Mineralogisch museum. Een andere mooie bezienswaardigheid in Sounio is de Tempel van Poseidon. De locatie is prachtig: op de steile rotsen van Kaap Sounio, met uitzicht op de azuurblauwe zee. Blijf hier gerust hangen tot zonsondergang, dan kom je gegarandeerd met mooie vakantiefoto’s thuis!

Rondreizen door Attica, Griekenland

Vrijwel al onze Griekenland-reizen beginnen in Athene. Wil je met de camper? Dan kun je vanuit Sofia in Bulgarije een camper huren en naar Griekenland rijden. In de routevoorbeelden hieronder kun je de manier van reizen aanpassen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk voor jouw rondreis door Griekenland.

Rondreis De Peloponnesos

De Peloponnesos is een groot schiereiland ten zuiden van het vasteland van Griekenland. Behalve het prachtige bergachtige landschap is een bezoek aan dit gebied zeer de moeite waard vanwege de vele oudheidkundige vindplaatsen als het theater van Epidaurus, de ruïnes van Olympia en de overblijfselen van Sparta, Mycene en Korinthe. De vele gezellige kustplaatsjes met hun leuke restaurantjes zoals het pittoreske havenstadje Pylos vormen de kers op de taart.

MonemvassiaEpidaurusPylosLeeuwenpoort, Mycene
Ballon!