Sounio, Griekenland

Sounio Griekenland Reis naar het zuidelijkste puntje van Attica en ontdek de schoonheid van de stad Sounio. Een plaats waar rust, een uitgestrekt landschap en indrukwekkende ruïnes samengaan. Bezoek de Tempel van Poseidon, die domineert op de steile rotsen van Cape Sounio. Verken de kustlijn en de omgeving met de fiets of auto en trakteer jezelf op verse vis in een van de plaatselijke tavernes. Kies uit de prachtige stranden voor een verfrissende duik in de diepblauwe zee en geniet 's avonds van de zonsondergang.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Tempel of Poseidon

Op het zuidelijkste puntje van Attica domineert de tempel van Poseidon het landschap. Het Griekse volk beschouwde de majestueuze tempel als een heilige plaats. Deze plek is gehuld in historische feiten, legendes en mythes. Zo bouwde de lokale bevolking, volgens de legende, een tempel van lokaal marmer om de zilvervondsten uit de nabijgelegen Lavrio mijnen veilig te stellen. Hoe dan ook is het een mooie tempel op een prachtige plek!

Tempel Poseidon Sounio

Stranden van Sounio

In de buurt van Sounio liggen verschillende stranden die ontspanning kunnen bieden. De stranden Cape Sounio en Paralia liggen het dichtst bij de stad. Neem een duik in de diepblauwe zee en geniet van het uitzicht in de baai. Neem een gevulde picknickmand mee en blijf tot laat in de avond om te genieten van de prachtige zonsondergangen waar Sounio bekend om staat.

Stranden, Sounio

Orthodoxe Kerk Saint Ioannis Prodromos

Midden in een schilderachtig landschap verschijnen de overblijfselen van de kerk St. Ioannis Prodromos in het zicht. Een lieflijk kerkje met een blauwe koepel, die gebouwd is met oud materiaal van tempels in Sounio.

Kerk Saint Ioannis Prodromos, Sounio

Omgeving

Laurion

In de oudheid was de stad Laurion, ook wel Lavrio genoemd, beroemd om de zilvermijnen en loodmijnen. In de vijfde eeuw ontwikkelde Athene zich tot een welvarende stad door de winning van de kostbare bodemschatten in deze regio. Breng een bezoek aan het Archeologisch museum en het Mineralogisch museum in Laurion en bekijk de mijninstallaties uit de oude tijd.

Laurion, Sounio
Ballon!