Epidaurus, Peloponnesos

Epidaurus Peloponnesos Epidaurus is een van de meest populaire archeologische vindplaatsen in Griekenland. Epidaurus ligt aan de noordoostelijke kant van de Peloponnesos en is vooral beroemd om zijn oude theater. Deze oude plaats is ontwikkeld rond het heiligdom van Asklepios, de genezende god. Er zijn nog overblijfselen van het oude heiligdom zoals het beroemde oude theater en de tempel van Asklepios.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Theater van Epidaurus

Het theater van Epidaurus wordt gezien als het best bewaarde oude theater in Griekenland. Het theater werd gebouwd aan het einde van de vierde eeuw voor Christus en werd in twee fasen voltooid. Het theater onderscheidt zich door de geweldige akoestiek. Door de akoestiek zijn de acteurs perfect te horen voor de 15.000 toeschouwers. Als je gelukt hebt, kun je hier zelfs een voorstelling ervaren. In de zomermaanden worden er verschillende voorstellingen gehouden. Vergeet niet om bovenaan te genieten van het prachtige uitzicht op het theater en de groene omgeving in Peloponnesos.

Theater Epidaurus

Tempel van Asklepios

De tempel van Asklepios was een heilige genezingsplaats aan Asklepius, de god van de genezer, die de macht had om mensen te genezen van hun pijn en ziekte. Er waren veel van dit soort heiligdommen in Griekenland maar volgens de mythe was dit de beroemdste. Het heiligdom had een gastenverblijf met 160 kamers, een stadion en minerale bronnen. Om de bezoekers van de tempel een plezier te doen, werd het theater van Epidaurus gebouwd. In de negentiende eeuw werden er opgravingen gehouden door het Archeologisch Instituut, die ook de tempels van Artemis en Apollo onthulden. Samen met het theater vormt de tempel van Asklepios de bekendste vondsten van de archeologische vindplaats.

Tempel van Asklepios Epidaurus

Archeologisch museum

Het archeologisch museum bevindt zich in de archeologische vindplaats, tussen het oude theater en Asklepios. In 1897 is het museum opgericht en in 1909 werd het museum geopend. Het gebouw is een van de oudste archeologische musea in Griekenland. Het museum heeft een kleine zaal en twee langwerpige kamers. In de kamers vind je tentoonstellingen van de archaïsche tot de Romeinse tijd, waaronder delen van tempels en heiligdommen, klassieke en Romeinse beelden, opschriften, beeldjes, medische gereedschappen, munten en nog meer.

Archeologisch museum Epidaurus

Oude stadion

Het oude stadion van Epidaurus ligt naast de tempel van Asklepios. Het werd gebouwd in de vijfde eeuw voor Christus om de atletische spelen te organiseren. Deze spelen werden elke vier jaar georganiseerd om Asklepius, de god van de genezing, te eren. Eerst had het stadion geen zitplaatsen en moesten de toeschouwers staan maar aan het eind van de vierde eeuw voor Christus, werden stoelen van kalksteen gebouwd. Stadions komen vaker voor op archeologische vindplaatsen omdat er vroeger veel atletische festivals plaats vonden om de goden te eren.

Oude stadion Epidaurus

Het kleine theater van Epidaurus

Het theater bevindt zich vlakbij de haven van Palea Epidaurus. Dit theater werd in het begin van de jaren zeventig gevonden onder een veld met olijfbomen en tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds bezig met het restauratieproces. De bouw van het theater begon in de vierde eeuw voor Christus. De omvang was niet heel groot, het bood plaats aan 2000 toeschouwers. Na verschillende opgravingen en veel restauratiewerkzaamheden, organiseert het kleine theater het jaarlijkse Griekse festival met muziek-, dans- en theatervoorstellingen.

Kleine theater Epidaurus
Ballon!