Korinthe, Peloponnesos

Korinthe, Peloponnesos Ook wel de toegangspoort tot het schiereiland Peloponnesos genoemd met het kanaal van Korinthe en de stad Korinthe. Het oude Korinthe ligt ongeveer drie kilometer van het nieuwe Korinthe af. Geniet van de kust en de vele schepen die voorbij varen in het nieuwe Korinthe en duik de historie in bij het oude Korinthe. Wandel door de ruïnes van de oude stad en maak een stop bij de Tempel van Apollo.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kanaal van Korinthe

Het indrukwekkende kanaal dat de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe met elkaar verbindt is het kanaal van Korinthe. Allerlei soorten schepen maken gebruik van dit smalle kanaal, tot grote cruiseschepen aan toe. Het ruim zes kilometer lange en acht meter diepe kanaal is via de doorgaande snelweg goed te bereiken.

Kanaal van Korinthe

Berg Akrokorinthos

Ten zuiden van het oude Korinthe is de tafelberg Akrokorinthos. Vroeger was deze berg verbonden met verdedigingsmuren aan de oude stad en de haven van Korinthe. Klim naar boven en bekijk de resten van de verdedigingsmuren. In het fort loopt een pad naar het hoogste punt van de berg waar de resten van de tempel van Aphrodite staan. Geniet van het schitterende uitzicht over de heuvels van de Peloponnesos.

Berg Akrokorinthos, Korinthe

Oude Korinthe

Het oude Korinthe ligt op ongeveer zeven kilometer van de huidige stad af. Dit was ooit een van de machtigste steden en is nu een archeologische vindplaats. In het verleden is deze stad meerdere malen bezet geweest door de Turken, Romeinen en Byzantijnen. Wandel door de ruïnes van de verschillende gebouwen zoals tempels, baden en een basiliek.

Oude Korinthe, Korinthe

Tempel van Apollo

Als je in het oude Korinthe bent is de tempel van Apollo niet te missen. Deze tempel is toch wel de best bewaarde tempel van deze plaats. Gebouwd in de zesde eeuw voor Christus waar een aantal zuilen nog goed van overgebleven zijn. Dit monument is nu het symbool geworden van deze archeologische vindplaats en is een van de weinige staande archaïsche Griekse tempels ter wereld.

Tempel van Apollo, Korinthe

Archeologisch museum

In het oude Korinthe is een klein archeologisch museum te bezoeken waar allerlei vondsten te zien zijn van deze vindplaats. Er zijn drie tentoonstellingsruimtes en er is een grote binnenplaats. Bekijk het bijzondere aardewerk en keramiek. Ook de vele marmeren beelden en de mozaïekvloeren zijn erg bijzonder. De meeste beelden zijn op de binnenplaats van het museum te bekijken.

Archeologisch museum, Korinthe

Historisch en folkloristisch museum

In de huidige stad Korinthe is het historisch folkloristisch museum te bezoeken. In dit drie verdiepingen tellende museum staat de historie van deze omgeving centraal. Bekijk het landelijke leven van vroeger op de begane grond. Op de eerste en tweede verdieping zijn de verschillende kledingstijlen voor man en vrouw te zien door de jaren heen. Van feestelijke kleding tot aan borduurwerk. De derde verdieping wordt voornamelijk gebruikt voor educatieve programma's en wisselende tentoonstellingen.

Historisch en folkloristisch museum, Korinthe

Omgeving

Kanaal van Korinthe

Het indrukwekkende kanaal die de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe met elkaar verbindt is het kanaal van Korinthe. Allerlei schepen maken gebruik van dit smalle kanaal, tot grote cruiseschepen aan toe. Het ruim zes kilometer lange en acht meter diepe kanaal is via de doorgaande snelweg goed te bereiken. Neem de afslag Loutraki – Korinthos Isthmos en zoek een plekje op een van de zes bruggen die over het kanaal lopen. Geniet van alle schepen die onder je voorbij varen. Wie van spanning houdt is bungeejumpen van een van de bruggen een leuke activiteit. Dit kanaal is op ongeveer een kwartier rijden van de stad Korinthe.

Kanaal van Korinthe, Korinthe

Loutráki

Aan de andere kant van het kanaal ligt de badplaats Loutráki op ongeveer een kwartier rijden. Loutráki heeft een schitterend zandstrand met helder zeewater. Of stap binnen bij Loutráki Spa aan de noordkant, waar natuurlijke thermale bronnen zijn. Geniet van het geneeskrachtige water in deze spa. Vlakbij is de Loutraki waterval. Neem een kijkje en geniet van een schitterend uitzicht over de kustlijn en wellicht zie je Korinthe in de verte. De kloosters in de bergen nabij Loutráki zijn ook een aanrader. Het Moni Osios Patapios klooster of het Profitis Ilias klooster ademen historie en bieden een prachtig uitzicht over de omgeving.

Loutraki, Korinthe

Nemea

Ten westen van Korinthe ligt de oude stad Nemea. Ook hier zijn weer meerdere archeologische opgravingen gevonden in de regio. De tempel van Zeus gebouwd in 330 voor Christus is de meest bijzondere. Wandel over het archeologische terrein bij het oude Nemea op vier kilometer afstand van de nieuwe stad en bekijk de arena en het stadion. Naast historie is het gebied rondom Nemea ook een prachtig wijngebied, een van de bekendste van het land zelfs en gemaakt van de Agiogitiko druif. Bezoek een van de vele wijngaarden in dit gebied en proef de heerlijke wijnen.

Nemea, Korinthe
Ballon!