Pylos, Peloponnesos

Pylos Peloponnesos Pylos is een pittoresk havenplaatsje aan de zuidwest kust van de streek Messinia. Het gezellige stadje zit vol leven, op het plein en aan de haven zijn terrasjes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. De stad kent een lange geschiedenis waar je alles over kunt leren in het archeologisch museum. Pylos ligt bij de Navarino baai en vanaf de haven kun je met een boottocht naar de verschillende eilandjes voor een cultuur uitstapje of om te genieten van de prachtige stranden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Pylos centrum

Het centrum is levendig en je vindt hier gezellige terrasjes aan het water. Als je liever de schaduw opzoekt, kun je terecht op het grote plein. Dit is een populaire ontmoetingsplek van de Grieken, ook omdat ze hier de schaduw kunnen opzoeken. Je vindt hier genoeg terrassen waar je kunt genieten van heerlijke Griekse maaltijden met de gekleurde huizen om je heen. Onderaan de heuvel vind je de haven van Pylos. Hier heb je genoeg plekjes waar je kunt genieten van een hapje of drankje en ondertussen kun je mensen kijken en de bootjes in het water zien dobberen. Je kunt zelf natuurlijk ook op een boot mee, vanuit de haven gaan excursies naar bijvoorbeeld Voidakilia beach.

Pylos Peloponnesos

Archeologisch museum

Het archeologisch museum van Pylos bevindt zich in het stadscentrum. De collecties van het museum bestaan uit archeologische voorwerpen. Deze zijn opgegraven in het gebied van Pylia en stammen uit de Steentijd tot de Romeinse tijd. Onder de voorwerpen behoren onder andere geschenken uit een graf in Voidokilia en Koukounara, samen met een overvloed aan vazen, sieraden, speerpunten, gouden voorwerpen en meer. De archeologische vondsten worden tentoongesteld door middel van innovatieve presentatiemethoden en digitale toepassingen.

Archeologisch museum Pylos

Stranden

In Pylos zelf zijn niet veel stranden te vinden. Onder de tavernes en restaurantjes van de promenade vind je twee kleine stukken waar je in de zee kunt komen. Vooral tijdens de zomermaanden kan het hier erg druk worden. Ongeveer zeventien kilometer noordelijk van Pylos vind je een van de bekendste stranden van de regio, Voidakilia strand. Het is een natuurlijke, kleine baai met een fijn, wit zandstrand. Het strand is onderdeel van het beschermde Natura 2000 gebied en er zijn hier dan ook geen georganiseerde activiteiten. Onderweg naar Voidakilia strand, op ongeveer acht kilometer van Pylos, ligt het dorpje Gialova met een groot zandstrand. Andere stranden in de omgeving zijn bijvoorbeeld Glossa strand en Romanos strand.

Strand Pylos

Niokastro kasteel

Het Niokastro kasteel is in 1573 gebouwd door de Turken, op de heuvel boven Pylos. Het kasteel werd gebouwd nadat de Turken een nederlaag hadden geleden op het Navarino kasteel. Vergeleken met het oude kasteel was het nieuwe kasteel goed ontwikkeld en volledig uitgerust. Het Niokastro kasteel is een van de best bewaarde vestingswerken van deze tijd. Het kasteel heeft twee ingangen en het fort heeft zes torens. In het kasteel zul je een overvloed vinden aan architectuur en kun je het Turkse fort, de wijken van generaal Maison en de voormalige moskee bewonderen.

Niokastro kasteel Pylos

Eilanden Navarino baai

Pylos ligt aan de Navarino baai en vanaf de haven kun je een uitstapje maken naar een van de eilanden. Je hebt onder andere de eilanden Sphacteria, het kleine eiland Fanari (of Tsichli-Baba) en het rotsachtige eiland Chelonaki. Het eiland Fanari dankt zijn naam aan de vuurtoren die op het eiland staat. Het eiland Sphacteria kent een lange, historische geschiedenis en werd vanwege de strategische ligging sinds de vroege oudheid al gebruikt als uitvalsbasis. Chelonaki is het kleine eiland in het midden van de baai. Hier vind je een Engels monument en er is een kleine vuurtoren.

Navarino baai Pylos

Omgeving

Gialova lagune

De Gialova lagune maakt samen met de Voidokilia baai deel uit van het beschermde Natura 2000 gebied. Het is een gebied van groot ecologisch belang, het beschermt de vogel- en dierenpopulaties. Dit gebied is het belangrijkste gebied van de Peloponnesos voor vogelspotters. Ongeveer 20.000 vogelsoorten overwinteren hier en is dus een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

Gialova lagune Griekenland

Paleis van Nestor

Achttien kilometer ten noorden van Pylos, ligt Paleis van Nestor. Het paleis wordt als het best bewaarde Myceense paleis in Griekenland gezien. Het karakteristieke paleis was van de beroemde koning Nestor van Pylose en bestaat uit vier gebouwen. Bij opgravingen zijn belangrijke vondsten gedaan zoals fragmenten van muurschilderingen, Myceens aardewerk en honderden tabletten met inscripties. De vondsten kun je bekijken in het Archeologisch museum van Chora.

Paleis van Nestor Griekenland
Ballon!