Tolo, Peloponnesos

Tolo, Peloponnesos Omgeven door archeologische opgravingen in de buurt als Mycenae, Epidaurus en Namea, waarvan een aantal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, dat is Tolo. Ook in de omgeving zijn bijzondere opgravingen te zien van Asini. Wandel door de ruïnes en bekijk de vondsten uit verschillende tijdperken. Bezoek het eiland van de liefde Dascalio of stap terug in de tijd op Romvi, waar bijzondere ruïnes uit de zesde eeuw staan.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Archeologische opgravingen van Asini

Op ongeveer vijf minuten rijden naar het noorden is de bekendste bezienswaardigheid van Tolo te vinden. Bij het kleine dorp Asini zijn de opgravingen van het kasteel van Asini te zien. Wandel door de ruïnes en bekijk de vondsten uit de verschillende tijdperken. Bekijk de delen van de oude stadsmuren, de Myceense graven en de twee stadspoorten. Om te genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving en Tolo, klim dan naar de top van de klif.

Archeologische opgravingen van Asini, Tolo

Tolo beach

Het strand van Tolo is ideaal om te genieten van een heerlijke strandmiddag. Een prachtig fijn zandstrand met aflopend water, wat dit strand ook perfect maakt voor kinderen. Het strand is alleen een beetje smal op sommige plekken, houdt daar rekening mee. Er zijn veel faciliteiten te vinden zoals klimmuren, springkussens en glijbanen in de zee. Ook voor watersporters is er genoeg actie. Zo heeft Tolo een duikcentrum en is er een mogelijkheid om watersport- en onderwateruitrusting te huren. Tevens zijn er vele ligbedden en parasols te vinden die gehuurd kunnen worden.

Tolo beach, Tolo

Onbewoonde eilanden

Huur een kajak, waterfiets of ga met de boot of catamaran naar een van de onbewoonde eilanden voor de kust van Tolo. Dascalio is eiland van de liefde, vanwege de vorm van het eiland en de vele bruiloften. Wandel naar de top van de heuvel bij het kerkje en geniet van het prachtige uitzicht. Zoek een heerlijk strandje uit om in het helderblauwe water te springen. Op het eiland Romvi zijn nog ruïnes te bezichtigen uit de zesde eeuw en het eiland is een groot natuurreservaat. Ook hier kan je naar de top van het eiland klimmen voor een schitterend uitzicht.

Onbewoonde eilanden, Tolo

Agia Kyriaki Tolo kerk

Loop vanaf het centrum van Tolo in ongeveer vijf minuten naar deze schilderachtige kerk op een heuvel. Geniet van het schitterende uitzicht over de baai van Tolo en de omgeving. Dit fotogenieke, witte kerkje met blauw accenten wordt veel gebruikt als trouwplek of voor de doop van een kind door de Grieken.

Agia Kyriaki Tolo kerk, Tolo

Omgeving

Nafplion

Een kwartiertje ten noorden van Tolo ligt Nafplion. De oude hoofdstad van Griekenland en een populaire plek bij zowel de Grieken als buitenlandse toeristen. In Nafplion vind je een mooi, kleurrijk, oud centrum, een haven en stadsstrand en een prachtig wandelpad langs de kust. Ook het Palamidi kasteel is een bezoekje waard. Hij pronkt prachtig boven de stad uit. Dit stadje heeft niet het standaard Griekse beeld van blauw en witte gebouwen maar hier vind je nog echt het oude Griekenland.

Nafplion, Tolo

Epidaurus amfitheater

Ten oosten van Tolo, op ongeveer een half uur rijden, is het Epidaurus amfitheater te bezichtigen, gebouwd 350 jaar voor Christus. Dit theater ligt in de oude stad Epidaurus en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat het zo goed in stand is gehouden na al die jaren. In de zomermaanden worden er verschillende theaters opgevoerd met als hoogtepunt het Festival van Epidaurus. Naast het schitterende amfitheater is zijn er meer historische vondsten te bekijken zoals tempels, een gymzaal, baden en een oud stadion. Ook is er een archeologisch museum waar verschillende bijzondere vondsten te zien zijn.

Epidaurus amfitheater, Tolo

Tiryns

Op ongeveer twintig minuten rijden ten noorden van Tolo ligt het oude Tiryns. De opgravingen zijn zelfs zo bijzonder dat deze ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De stad was erg belangrijk in de tijd van de Myceense beschaving, ongeveer 1600 jaar voor Christus. Deze beschaving heeft een basis gevormd voor de Europese cultuur met de bouwwerken. Gelegen aan de doorgaande weg van Nafplion naar Argos zijn de kolossale muren te zien die vroeger een vesting was. Gebouwd van grote rotsblokken die verwijzen naar reuzen volgens de Grieken.

Tiryns, Tolo

Mycene

Nog iets verder naar het noorden ligt nog een bezienswaardigheid, Mycene. Een klein en rustig dorpje wat omgeven is door prachtige archeologische opgravingen. Net als Tiryns zijn deze opgravingen zo bijzonder dat deze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Mede doordat ook deze oude stad erg belangrijk was in de tijd van de Myceense beschaving. Bekijk de akropolis op een heuvel, ook wel de koningsburcht genoemd. Daarnaast zijn er nog delen van oude Myceense huizen gevonden en stenen van een paleis.

Mycene, Tolo

Nemea

Een klein uurtje rijden ten noorden van Tolo ligt nog een oude stad, Nemea. Ook hier zijn meerdere archeologische opgravingen gevonden in de regio. De tempel van Zeus, gebouwd in 330 voor Christus, is de meest bijzondere. Wandel over het archeologische terrein bij het oude Nemea op vier kilometer van de nieuwe stad en bekijk vele vondsten zoals de arena en het stadion. Naast historie is het gebied rondom Nemea ook een prachtig wijngebied, een van de bekendste van het land zelfs, gemaakt van de Agiogitiko druif. Bezoek een van de vele wijngaarden in dit gebied en proef de heerlijke wijnen.

Nemea, Tolo

Kanaal van Korinthe

Iets meer dan een uur rijden ten noorden van Tolo is het indrukwekkende kanaal van Korinthe te bewonderen. De Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe worden met elkaar verbonden door dit kanaal. Allerlei soorten schepen maken gebruik van dit smalle kanaal, tot grote cruiseschepen aan toe. Het ruim zes kilometer lange en acht meter diepe kanaal is via de doorgaande snelweg goed te bereiken. Neem de afslag Loutraki – Korinthos Isthmos en zoek een prachtig plekje op een van de zes bruggen die over het kanaal lopen. Geniet van alle schepen die onder je voorbij varen. Wie van spanning houdt is bungeejumpen van een van de bruggen een leuke activiteit.

Kanaal van Korinthe, Tolo
Ballon!