Tripoli, Peloponnesos

Tripoli, Peloponnesos Omgeven door bergen en diepe kloven met rivieren ligt Tripoli in een schitterend gebied. Wandel door het centrum en neem een kijkje bij het Areos plein. Het belangrijkste plein van de stad. Hier is de Agio Vasileios kerk en het oorlogsmuseum te bezoeken. In de omgeving van Tripoli zijn een aantal archeologische opgravingen gedaan die ook een bezoek waard zijn. Rijdt naar het oude Mantinea ten noorden of naar het oude Tegea ten zuiden van Tripoli.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Areos plein

Een plek die niet te missen is in Tripoli is het Areos plein. Op het plein staat het standbeeld van Theodoros Koloktronis, een generaal. In dit standbeeld worden zijn botten bewaard. Het gerechtsgebouw en de Agios Vasilios kerk zijn nog twee opvallende monumenten. Rondom het plein zijn vele cafés en restaurants te vinden en dit is tevens het startpunt van het winkelgebied in Tripoli.

Areos plein, Tripoli

Agios Vasileios kerk

Aan het Areos plein, in het hart van Tripoli, is de Agios Vasileios kerk te vinden. Op de plek van deze kerk stond vroeger een moskee. De Agios Vasileios kerk is gebouwd in 1855 en in 1884 in gebruik genomen. De kerk wordt in de regio van Tripolo gezien als de belangrijkste heilige tempel.

Agios Vasileios kerk, Tripoli

Oorlogsmuseum

Nog een bijzondere bezienswaardigheid aan het Areos plein, het oorlogsmuseum. Bekijk de vele voorwerpen uit de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, Balkanoorlog en Eerst Wereldoorlog onder andere. Alles is in chronologische volgorde te zien van de verschillende oorlogen die Griekenland heeft gevoerd. Van deze oorlogen zijn tevens verschillende objecten te zien, waarvan het grafmasker van de generaal Theodore Kolokotronis toch wel het meest bijzondere is.

Oorlogsmuseum, Tripoli

Archeologisch museum

In het oude ziekenhuis van Tripoli zit nu het archeologische museum. Bekijk meer dan 7.000 vondsten van recente opgravingen uit de omgeving van Arcadia. Met name de prehistorische collecties en de sculpturen uit Asea en Matinea zijn erg bijzonder. Ook is dit museum het administratieve centrum van de omgeving en heeft het een culturele en educatieve rol.

Archeologisch museum, Tripoli

Omgeving

Kapsia grot

Een van de mooiste grotten van Griekenland is toch wel de Kapsia grot. Bekijk de geologische gebeurtenissen van meer dan drie miljoen jaar geleden. Loop door de grot en zie de vele stalactieten en stalagmieten. Ook zijn er sporen van een grote overstroming te zien en fragmenten van botten. Volg een rondleiding van ongeveer een half uur en laat een gids je meer vertellen over deze grot. Op een kilometer buiten Kapsia is de grot te vinden, welke op twintig minuten ten noorden van Tripoli ligt.

Kapsia grot, Tripoli

Oude Mantinea

Ten noorden van Tripoli, op ongeveer twintig minuten rijden, ligt het oude Mantinea. Dit was een van de grootste stad van het oude Arcadia. De tegenstander van Sparta. Volgens een mythe is deze stad gebouwd door de kleinzoon van Mantinea en vervolgens vernietigd door de koning van Sparta. Bekijk hier de ruïnes van de parlementaire kamer, het oude theater en fundamenten van de tempels van Hera en Zeus.

Oude Mantinea, Tripoli

Taka meer

Het Taka meer ligt prachtig gelegen tussen de heuvels in de omgeving van Tripoli. Bijzonder is dat dit meer in grootte en diepte veranderd van seizoen tot seizoen en van jaar tot jaar. Zo zijn er jaren geweest dat er helemaal geen water in het meer lag. In het voorjaar zijn hier veel bijzondere vogelsoorten te vinden zoals de zilverreiger, ijsvogel en slangenarend. Rijdt in ongeveer twintig minuten naar het zuiden van Tripoli voor een bezoek aan dit mooie meer.

Taka meer, Tripoli

Oude Tegea

Een andere oude stad in de omgeving van Tripoli is het oude Tegea. Ook hier zijn vele opgravingen gevonden uit de tijd voor Christus. Met name de resten van de Alea Athena tempel uit de vierde eeuw voor Christus is bijzonder. Dit was in die tijd een van de grootste tempels van de Peloponnesos. Ook zijn er resten van een theater en de oude stadsmuren te zien.

Oude Tegea, Tripoli
Ballon!