Reisinfo Connacht, Ierland

Laat je verrassen door de ongerepte natuur van Connacht tijdens een rondreis in het westen van Ierland. Begin in het stadje Galway met een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Spaanse Boog of een boottocht naar Lough Corrib. Ook Sligo is een bezoek waard. Ontdek de geschiedenis van de dichter Yeats. De ruige natuur begint hier voor de deur met de bijzondere Knocknarea en de Ben Bulben.

Galway in Ierland
Diamond Hill in Connemara National Park

Connemara National Park is een echte highlight in deze regio. Het staat bekend om de typische Connemara-pony die je hier volop tegen zult komen. In het park liggen meerdere bergtoppen die onderdeel zijn van de 12 Ben Mountains. Ga zeker naar Diamond Hill, die goed te beklimmen is. De Connemara Loop is een mooie route. Deze neemt je mee langs een van de mooiste bouwwerken van Ierland: Kylemore Abbey. Als je hier toch bent, mag je zeker de Inagh-vallei en Killary Harbor met het enige fjord van Ierland niet missen. Als je naar Ierland kwam vanwege de spectaculaire landschappen, dan stelt deze plek je niet teleur. Als je geen last hebt van hoogtevrees, neem je bij het dorpje Clifden de Sky Road voor duizelingwekkende uitzichten.

In het graafschap Mayo liggen de stadjes Westport, Castlebar en Ballina, elk met hun eigen kenmerken. In Connacht zul je over de piratenkoningin Grace O'Malley horen, vooral in Westport doen verhalen over haar de ronde. Langs de kust vind je diverse kasteeltorens die door haar en haar familie gebouwd zijn. Ballina ligt aan de rivier Moy en staat bekend om zijn zalmvisserij. In juli wordt hier het zalmfestival gehouden. De zalm is een specialiteit in de plaatselijke restaurants.

Een laatste highlight van Connacht is de Wild Atlantic Way door het graafschap Leitrim. Dit deel is relatief onbekend, maar wel een van de mooiste stukken in deze regio. Verder landinwaarts ligt Carrick-on-Shannon, aan de oevers van de rivier de Shannon. Het heeft een gezellige jachthaven en het Leitrim Design House, waar het werk van zo'n 250 kunstenaars getoond en verkocht wordt. De gezellige pubs en de lokale Guinness-stoofpot zijn reden genoeg om hier een nachtje te blijven slapen tijdens je rondreis door Ierland.

Rondreizen door Connacht, Ierland

Een aantal van onze Ierland-rondreizen combineert goed met de regio Connacht. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Wild Atlantic Way

De spectaculaire Wild Atlantic Way loopt langs de Ierse westkust vanaf het schiereiland Inishowen in het noorden naar de stad Cork in het zuiden van Ierland. De goed gemarkeerde iconische route is met zijn ruim 2.500 kilometer een van de langste kustroutes ter wereld. De rotsachtige kust met torenhoge kliffen en desolate eilanden heeft ontelbare uitzichtpunten met de mooiste vergezichten over de Atlantische Oceaan. Je bezoekt tijdens deze camperreis klassieke hoogtepunten zoals de beroemde Cliffs Moher en Connemara Nationaal Park, maar ook het charmante Dingle met zijn fel gekleurde huisjes. Uiteraard ontbreken de hoofdstad Dublin en de bekendste route van Ierland, de Ring of Kerry niet tijdens deze reis.

CorkConnemaraDublin, Guinness BreweryRing of Dingle
Ballon!