Reisinfo Leinster, Ierland

Leinster Ierland Veel rondreizen door Ierland starten in de regio Leinster, waar de hoofdstad Dublin ligt. Een stedentrip naar deze mooie stad is een goed begin van je Ierland-vakantie. De stad Dublin heeft genoeg bezienswaardigheden om een paar dagen mee te vullen. Dwaal door de oude straten en over de historische Ha'penny Bridge. Bezoek de prachtige bibliotheek van het Trinity College, de St. Patrickskathedraal, Dublin Castle en de Guinness Brouwerij. Over bier gesproken: de wijk Temple Bar is de uitgaanswijk met heel veel gezellige Ierse Pubs.

Vanuit Dublin rijd je in een half uur naar Nationaal Park Wicklow Mountains, een natuurgebied waar je het echte Ierland ontdekt. Wandel tussen de groene heuvels, paarse heidevelden en mooie meren. Het oude kloosterstadje Glendalough is een must om te bezoeken. Hoewel het vervallen is, krijg je toch een mooi beeld van het leven in de middeleeuwen.

Ten noorden van Dublin ligt de stad Drogheda, waar geschiedenis en het moderne leven samen komen. Nog iets verder noordelijk, op het schiereiland Clogherhead, maak je mooie wandelingen over de rotsen.

Ook het stadje Kildare ligt niet ver van Dublin. Tijdens je Ierland-rondreis maak je hier kennis met volbloed paardenrennen. Niet verwonderlijk dus dat de bezienswaardigheid van Kildare het Ierse Paardenmuseum is. De stad heeft een mondaine uitstraling met fijne hotels en wellnesscentra. Verder naar het zuiden kom je in Carlow, bekend om de prachtig aangelegde tuinen en de stad Kilkenny, dat barst van de historie en prachtige gebouwen. Leuk is de Taste Kilkenny Food Trail. Deze route neemt je mee langs kaasmakerijen, chocolade-ateliers en nog veel meer plekken waar lokale specialiteiten gemaakt worden.

Ga je met je eigen auto op vakantie naar Ierland, dan kan het goed zijn dat je in Wexford aankomt met de ferry. Dit is een goede plek voor een overnachting, vooral omdat er in de omgeving veel te zien en te doen is. De vogelrijke Saltee=eilanden zijn een leuk daguitstapje of bezoek het Irish National Heritage Park, een mooi en leerzaam openluchtmuseum.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan