Reisinfo Leinster, Ierland

Veel rondreizen door Ierland starten in de regio Leinster, waar de hoofdstad Dublin ligt. Een stedentrip naar deze mooie stad is een goed begin van je Ierland-vakantie. De stad Dublin heeft genoeg bezienswaardigheden om een paar dagen mee te vullen. Dwaal door de oude straten en over de historische Ha'penny Bridge. Bezoek de prachtige bibliotheek van het Trinity College, de St. Patrickskathedraal, Dublin Castle en de Guinness Brouwerij. Over bier gesproken: de wijk Temple Bar is de uitgaanswijk met heel veel gezellige Ierse Pubs.

Dublin, Ierland
Wicklow Mountains, Ierland

Vanuit Dublin rijd je in een half uur naar Nationaal Park Wicklow Mountains, een natuurgebied waar je het echte Ierland ontdekt. Wandel tussen de groene heuvels, paarse heidevelden en mooie meren. Het oude kloosterstadje Glendalough is een must om te bezoeken. Hoewel het vervallen is, krijg je toch een mooi beeld van het leven in de middeleeuwen.

Ten noorden van Dublin ligt de stad Drogheda, waar geschiedenis en het moderne leven samen komen. Nog iets verder noordelijk, op het schiereiland Clogherhead, maak je mooie wandelingen over de rotsen.

Ook het stadje Kildare ligt niet ver van Dublin. Tijdens je Ierland-rondreis maak je hier kennis met volbloed paardenrennen. Niet verwonderlijk dus dat de bezienswaardigheid van Kildare het Ierse Paardenmuseum is. De stad heeft een mondaine uitstraling met fijne hotels en wellnesscentra. Verder naar het zuiden kom je in Carlow, bekend om de prachtig aangelegde tuinen en de stad Kilkenny, dat barst van de historie en prachtige gebouwen. Leuk is de Taste Kilkenny Food Trail. Deze route neemt je mee langs kaasmakerijen, chocolade-ateliers en nog veel meer plekken waar lokale specialiteiten gemaakt worden.

Ga je met je eigen auto op vakantie naar Ierland, dan kan het goed zijn dat je in Wexford aankomt met de ferry. Dit is een goede plek voor een overnachting, vooral omdat er in de omgeving veel te zien en te doen is. De vogelrijke Saltee-eilanden zijn een leuk daguitstapje of bezoek het Irish National Heritage Park, een mooi en leerzaam openluchtmuseum.

Rondreizen door Leinster, Ierland

Een aantal van onze Ierland-rondreizen combineren goed met de regio Leinster. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

De spectaculaire Wild Atlantic Way loopt langs de Ierse westkust vanaf het schiereiland Inishowen in het noorden tot de stad Cork in het zuiden van Ierland. De goed gemarkeerde iconische route is met zijn ruim 2.500 kilometer een van de langste kustroutes ter wereld. De rotsachtige kust met torenhoge kliffen en desolate eilanden heeft ontelbare uitzichtpunten met de mooiste vergezichten over de Atlantische Oceaan. Je bezoekt tijdens deze fly drive klassieke hoogtepunten zoals de beroemde Cliffs Moher en Connemara Nationaal Park, maar ook het charmante Dingle met zijn fel gekleurde huisjes. Uiteraard ontbreekt de hoofdstad Dublin en de bekendste route van Ierland niet: de Ring of Kerry.

CorkConnemaraDublin, Guinness BreweryRing of Dingle

Met deze fly drive vanaf de knusse hoofdstad Dublin maak je een afwisselend rondje door het midden en zuiden van Ierland. De combinatie van steden, het groene landschap en de ruige kust zorgen dat je heel veel beleeft! Hoogtepunten zijn de autoroute Ring of Kerry en het indrukwekkende nationale park Killlarney. Vergaap je over de Atlantische oceaan vanaf de hoge kliffen bij de Cliffs of Moher en beleef de Ierse gastvrijheid in het sfeervolle stadje Kilkenny. In Dublin zijn de Guinness bierbrouwerij en de gezellig wijk Temple Bar een mooie afsluiter.

Killarney Nationaal ParkRing of Kerry, Caherciveen CastleCliffs of MoherDublin
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!