Cliffs of Moher, Munster

Cliffs of Moher, Ierland Bereid je voor op een van de hoogste rotskusten van heel Europa! De kalkstenen kliffen strekken zich uit over een lengte van maar liefst acht kilometer. In het ondergrondse bezoekerscentrum kom je alles te weten over de kliffen en krijg je de beste tips voor je bezoek. Wandel naar de verschillende platformen voor spectaculaire uitzichten en vergeet niet om O'Briens Tower te beklimmen. Tip: de zonsondergangen zijn hier magisch.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Hag's Head

Het meest zuidelijke punt van de Cliffs of Moher draagt de naam Hag’s Head. Vanaf het main platform bij het bezoekerscentrum kijk je uit over de zuidelijke kliffen en Hag's Head. Dit is een van de allermooiste uitzichten. Hag's Head dankt zijn naam aan de grillige rotsformatie, die lijkt op het hoofd van een vrouw die uitkijkt over zee.

Bezienswaardigheden Hag's Head, Cliffs of Moher

North Platform

Het North Platform bevindt zich bij Knockardakin, op 214 meter boven zeeniveau. Dit is het hoogste punt van de Cliffs of Moher. Dit platform ligt dichtbij O'Briens Tower en de Branaunmore-rotsformatie.

Bezienswaardigheden Cliffs of Moher

O'Briens Tower

Een bezienswaardigheid bij de Cliffs of Moher die je zeker niet mag missen, is de O’Brien’s Tower. Deze ronde stenen uitkijktoren stamt uit 1835. In de negentiende eeuw waren de Cliffs of Moher al een belangrijke toeristische attractie. Vandaag de dag kun je de toren nog altijd beklimmen. Bij goed weer kijk je zo ver als de Aran Islands in de Baai van Galway.

Bezienswaardigheid O'Briens Tower, Cliffs of Moher

South Platform

Een ander mooi uitkijkplatform is het South Platform, aan de andere kant van het bezoekerscentrum. Vanaf hier is het vier kilometer wandelen naar Hag's Head. Bereid je voor op een spectaculaire wandeling met prachtige uitzichten over de kliffen. Vanaf dit platform zie je de Branaunmore Sea Stack. Deze 67 meter hoge rotsformatie staat eenzaam in het water. Vogelliefhebbers opgelet! Dit is het beste platform om zeevogels te spotten. Als je geluk hebt, zie je in de de zomer zelfs de papegaaiduikerskolonie op Goat Island.

Branaunmore Sea Stack, Cliffs of Moher

Bezoekerscentrum

Een perfect begin voor je bezoek aan de Cliffs of Moher is het Cliff of Moher Visitor Experience. De bouw duurde zo'n twintig jaar, maar bezoekers zeggen dat dit het wachten waard was. Het moderne bezoekerscentrum ligt onder de grond. Je leert er van alles over de kliffen door middel van tentoonstellingen. Je krijgt er bovendien tips van experts! Bij je entreeticket zit een bezoek aan het bezoekerscentrum inbegrepen, net zoals het parkeren. Het is aan te raden om vooraf online je tickets te reserveren.

Bezoekerscentrum, Cliffs of Moher

Omgeving

Aran Islands

Vanuit de Cliffs of Moher is het mogelijk een boottochtje te maken naar de Aran Islands in de Baai van Galway. Inis Mór is het grootste eiland van deze eilandengroep. Hier legt de boot aan. Eenmaal aan land gekomen, leent het eiland zich perfect het te voet te ontdekken. Nog op zoek naar een souvenir? Schaf dan een zogeheten Aran-sweater aan. Een fijne trui van ongekleurde schapenwol.

Inis Mór, Aran Islands

Galway

Op 75 kilometer van de Cliffs of Moher ligt de stad Galway. Voor Ierse begrippen is het een grote (haven)stad. Dit beroemde en geliefde vakantieoord was ooit een van de belangrijkste handelssteden voor het Iberisch schiereiland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je in de straten van Galway Spaanse architectuur treft. De gezellige straten zitten vol kleurrijke winkels en uitstekende visrestaurants.

Galway
Ballon!