Ísafjörður, IJsland

Ísafjörður, IJsland Bezoek de stad Ísafjörður en ontdek tijdens je verblijf het uitgestrekte gebied van het schiereiland Westfjorden. Het gebied strekt zich uit van de beroemde klif Hornbjarg tot een schitterende waterval Dynjandi. De rijke historie van de handel en visserij zie je terug in de handelsposten en het oudste vissersdorp Suðureyri. Slenter door de smalle straatjes langs de negentiende-eeuwse houten huizen en wandel langs de haven en zie hoe de lokale vissers de vangst van de dag met kleine boten aan land brengen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Westfjords Museum

Loop vanuit de haven richting het centrum en stap binnen bij het Westfjords Museum. De vier aaneengeschakelde huizen vormen het oudste gebouwencluster van IJsland en bieden ruimte aan het maritiem museum. Ontdek de rijke geschiedenis van de handel en visserij en proef van de traditioneel geproduceerde zoutvis, Dit is het erfgoed van de stad Ísafjörður en beter bekend als de zoutvishoofdstad van IJsland.

Westfjords Museum, Ísafjörður

Fietsen door Ísafjörður

Huur een fiets en ontdek de stad en de nabije omgeving van het fjord. De kleurrijke, smalle straatjes met de houten huizen uit de negentiende eeuw doen pittoresk aan. Maak een stop tussendoor voor een prachtig uitzicht over de stad en de omringende steile bergen. Stap binnen in het proeflokaal van de plaatselijke brouwerij Dokkan Brugghús voor een lokaal ambachtelijk biertje.

Fietsen door Ísafjörður

Gemeente Ísafjarðarbær

De stad Isafjörður behoort samen met de plaatsen Flateyri, Þingeyri, Hnífsdalur en Suðureyri tot de gemeente Ísafjarðarbær. Bezoek het oudste vissersdorp Suðureyri gelegen aan de de fjord Súgandafjörður. De kleine plaats ligt vlak bij rijke visgronden en speelt nog steeds een belangrijke rol in het leven van de lokale inwoners. Via de langste tunnel van IJsland, de Vestfirdir, bereik je de plaats Flateyri in de Önundarfjörður-fjord, een ideale locatie om te kajakken of om bijzondere vogels te spotten.

Gemeente Ísafjarðarbær

Zeekajakken

Voor de sportievelingen is zeekajakken een ultieme sportbeleving. Ontdek onder leiding van een gids het prachtige Önundarfjörður-fjord. Door de gunstige ligging van het fjord is dit een ideale leefomgeving voor veel vogelsoorten en misschien spot je tijdens het kajakken een zeehond of zelfs een walvis.

Zeekajakken, Ísafjörður

Omgeving

Watervallen

Vlak bij de stad bevindt zich de waterval Tunguskógur, bij de rivier de Buná. Neem gerust een slokje van het verse bergwater. De Valagil waterval ligt op ongeveer 25 minuten rijden ten zuiden van de Ísafjörður en is via een wandelpad van twee kilometer van dichtbij te bezoeken. Voor een bezoek aan de prachtige waterval Dynjandi maak je eerst een rit van 45 minuten naar het zuiden door het ruige landschap van het schiereiland.

Watervallen in de omgeving van Ísafjörður

Natuurreservaat Hornstrandir

Diepe fjorden, kliffen hoog boven het landschap, rotsachtige hoogvlaktes en groene valleien. Een bezoek aan het natuurreservaat Hornstrandir is absoluut de moeite waard. Het schiereiland in het noorden van de Westfjorden is alleen per boot bereikbaar. Boek een overtocht vanuit Ísafjörður en verken het ongerepte landschap. Laat je in het informatiecentrum informeren over de wandelmogelijkheden die variëren van een dag tot het lopen van de Hornstrandir Trail die uit meerdere dagen bestaat. Kies je voor deze laatste wandeling, dan is een goede kampeeruitrusting noodzakelijk.

Natuurreservaat Hornstrandir in de omgeving van Ísafjörður

Eiland Vigur

Maak een bootexcursie naar het prachtige eiland Vigur en ontdek de duizenden vogels die hier verblijven. Een ideale leefomgeving voor de papegaaiduikers, sterns, eidereenden en zeehonden. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Wanneer je in het juiste seizoen het gebied bezoekt, tref je papegaaiduikers en sterns aan die nestelen op de rotswanden van het eiland. In de branding van het zeewater spot je misschien wel een zeehond die geniet van het zonnetje. Verken het eiland en bezoek de enige windmolen van IJsland of maak een stop bij de oudste boot uit de negentiende eeuw.

Eiland Vigur in de omgeving van Ísafjörður
Ballon!