Selfoss, IJsland

Selfoss IJsland Selfoss is zelf niet bijster aantrekkelijk. Tenzij je onderweg zin hebt in een goede maaltijd of wat boodschappen nodig hebt. Het is namelijk de grootste stad in zuidelijk IJsland. Het ligt dicht bij de Gouden Cirkel en de bezienswaardigheden Kerið (kratermeer), de warmwaterbronnen van Reykjadalur en de lavatunnel Raufarhólshellir. Uitgebreide info over deze bezienswaardigheden vind je terug in onze tekst over de Gouden Cirkel.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Selfoss-kerk

Aan de Ölfusá-rivier staat de Selfosskirkja, gebouwd en ontworpen door de directeur van de Technische Universiteit in Selfoss. Als je een wandeling lang de rivier maakt, is de witte kerk zeker een fotomoment waard.

Selfosskirkja Selfoss

Bobby Fischer Center

Ben je een schaakliefhebber? Dan ken je vast wel de wereldkampioen schaken van 1972, Bobby Fischer. In Selfoss staat het Bobby Fischer Center, een klein biografisch museum. In het museum zie je foto's, Fischers scoreformulieren en een replica van het schaakbord dat werd gebruikt tijdens de finale van het Wereldkampioenschap. In het gebouw bevindt zich de schaakclub van Selfoss. Je leest het al: heel wat anders dan al het natuurgeweld en grappig om een blik naar binnen te werpen.

Bobby Fischer Center Selfoss

Omgeving

Gouden Cirkel

Ongetwijfeld de populairste en bekendste route van IJsland is de Gouden Cirkel (Golden Circle). De route is ongeveer driehonderd kilometer lang en loopt vanaf Reykjavik in een cirkel langs belangrijke bezienswaardigheden. Zonder stops doe je er ongeveer drie uur over om de hele route te rijden. De drie hoogtepunten van de route zijn Thingvellir, Geysir en Gullfoss. Maar er zijn nog veel meer prachtige plekken op deze route die je zeker niet mag overslaan. De route leidt je ook langs het kratermeer Kerið, de warmwaterbronnen van Reykjadalur, de lavatunnel Raufarhólshellir en de Blue Lagoon. Het is een prachtige route om te rijden, met veel indrukwekkende uitzichten op uitgestrekte valleien, watervallen en geisers en warmwaterbronnen. In de tekst over de Gouden Cirkel lees je uitgebreide informatie over alle bezienswaardigheden.

Golden Circle IJsland
Ballon!