Chieti, Abruzzen

Chieti Chieti is een van de oudste steden van Italië. Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de top van een heuvel. Corso Marruccina is de hoofdstraat en langs deze weg vind je vele mooie palazzi, winkeltjes, kerkjes en barretjes. Bezoek zeker de kathedraal van San Guistino met zijn grote zestiende-eeuwse klokkentoren. Ook is er bij Chieti een grote archeologische vindplaats met een Romeins amfitheater

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kathedraal van San Giustino

Op het Piazza Vittorio Emanuele is de mooiste kerk van Chieti te vinden, kathedraal van San Giustino. De grote zestiende-eeuwse klokkentoren valt direct op bij deze gotische kerk. Van binnen is de kerk vrij wit ingericht en erg mooi versierd. Ook is er in de kerk een barokke crypte te bezoeken.

Kathedraal van San Giustino

Archeologische vindplaats en Museum, La Civitella

Archeologie is een belangrijke bezienswaardigheid in Chieti. Bij deze vindplaats is onder andere een groot Romeins amfitheater te bezichtigen en een mooi museum gevestigd 'Civitella', waar ook een tal van archeologische vondsten te bezichtigen zijn. Het amfitheater is prachtig om te zien en nog goed bewaard gebleven. Dit theater werd in de Romeinse tijd veel gebruikt voor gladiatorengevechten.

Archeologische vindplaats en museum La Civitella

Nationaal Archeologisch museum

Daarnaast bevindt zich in Chieti ook nog een archeologisch museum welke gevestigd is in een oude villa, Frigeri en vertegenwoordigd de belangrijkste archeologische collectie van Abruzzo. Deze archeologische collectie is internationaal bekend vanwege de krijger van Capestrano (de zesde eeuw voor Christus), welke één van de bijzondere vondsten uit deze streek is.

Nationaal Archeologisch museum, Chieti
Ballon!