Reisinfo Apulië, Italië

De streek Apulië, ook wel Puglia, is een geliefde streek in de hak van Italië en een veel gemaakte stop tijdens een rondreis. En het is wel te begrijpen waarom. Felblauw water aan de kust, zonovergoten stranden en stadjes waar je uren doorheen kunt slenteren. De stad Bari is hier bij uitstek een voorbeeld van, een authentiek en sfeervol havenstadje. Naast een prachtige, voelbare historie zoals in de De Sint Nicolaasbasiliek, maak je het authentieke Italiaanse leven op straat mee. Een goed voorbeeld is de vismarkt van Bari, hier is het iedere dag een gezellige drukte.

Polignano in de regio Apulië, Italië
Alberobello in de regio Apulië, Italië

Een andere highlight die je echt niet mag overslaan: de kliffen van Polignano a Mare. Polignano a Mare was eerst Grieks grondgebied en bungelt hoog boven zee aan de rand van een klif. Hier kun je uitblazen aan de paradijselijke stranden, snorkelen in het kristalheldere blauwe water en de grotten ontdekken. In één van de grotten vind je het wereldberoemde restaurant van hotel Grotta Palazzese.

Tot slot zijn de bijzondere huisjes in Alberobello een bezoek waard. Er staan veel Trulli huisjes door het hele dorp verspreid. Dit zijn kleine, witte hutjes met grijs puntdak. In dit dorp kun je meer leren over de Trulli cultuur.

Rondreizen door Apulië, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Apulië. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Ballon!