Alberobello, Apulië

Alberobello In het hart van Puglia en de Valle D'Itria streek ligt Alberobello, het stadje dat bekendstaat om de vele Trulli-huizen en dat sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Hoewel je in meerdere steden in de omgeving Trulli-huizen kan vinden, wordt Alberobello als de hoofdstad gezien. Hier staan namelijk meer dan duizend van deze traditionele witte kalkstenen huizen met kegelvormige daken. De eerste huizen hadden een eenvoudige constructie waar geen gebruik van cement werd gemaakt. De meeste Trulli-huizen worden nog bewoond en zijn door de jaren heen verstevigd en luxer geworden. Er is zelfs een huis met twee verdiepingen te vinden. Sommige daken zijn versierd met religieuze tekens. Wandel door de kronkelige steegjes en ga op zoek naar de meest bijzondere huizen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Terrazzino Belvedere

Het is heerlijk wandelen door de steegjes waarbij je om iedere hoek weer een ander soort Trullo-huisje tegenkomt. Voor een heel ander perspectief kun je naar het uitkijkpunt Terrazzino Belvedere gaan. Hier heb je en panoramisch uitzicht hebt over Alberobello en kijk je uit over een zee van kegelvormige daken.

Terrazzino Belvedere

Trullo-kerk Sant’Antonio

Absoluut een van de meest bijzondere gebouwen in Alberello is de Trullo-kerk Sant'Antonio, die net zoals de huisjes kegelvormige daken heeft. Deze kerk is in 1926 gebouwd en heeft een Grieks kruis als plattegrond. De buitenkant doet bijna sprookjesachtig aan, maar stap ook even naar binnen om de muurschilderingen te bewonderen.

Trullo-kerk Sant’Antonio
Ballon!