Reisinfo Basilicata, Italië

Op zoek naar een authentiek stukje Italië tijdens jouw rondreis? Boek een vakantie naar Basilicata. Hier wisselen de hagelwitte stranden en adembenemende kustlijnen de ruige bergen van het binnenland af. Maar ook de geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen, in UNESCO Werelderfgoed-stad Matera.

Matera in de regio Basilicata, Italië
Matera in de regio Basilicata, Italië

De stad Matera wordt geroemd om de Sassi, de rotsen waar huizen in gehakt zijn. Dit is het oudste gedeelte van de stad, waar de huizen boven op elkaar gebouwd zijn. Wanneer je hier rondloopt, stap je terug in meerdere tijdperken. De grotwoningen in de rotswanden worden namelijk al duizenden jaren bewoond.

Deze streek leent zich ook goed voor een tocht verder het binnenland in, langs de kleine dorpjes met kleurige huisjes. Achter en rondom de dorpjes rijzen de imposante bergen van de Lucanische Dolomieten op.

Rondreizen door Basilicata, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Basilicata. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Maak kennis met het onontdekte Zuid-Italië. Je reist van Napels naar de hak van de laars, Apulië (ook wel Puglia genoemd) en door Calabrië. Nadat je de straat van Messina bent overgestoken, kom je aan op het intrigerende eiland Sicilië.

PalermoStromboliAlberobelloPizza in Napels

Hoofdstad Rome, de nationale parken Abruzzo en Gargano en de pittoreske baaitjes aan de Adriatische en Tyrreense zee wisselen elkaar moeiteloos af. Deze fly-drive laat je kennis maken met de authentieke regio's Apulië, Basilicata en de Abruzzen. Een nog wat onontdekt gebied waar je bergen, vissersdorpjes en de indrukwekkende grotwoningen van Matera gaat bewonderen. De wereldberoemde Amalfikust en de bedolven stad Pompeï zijn de afsluiters van deze afwisselende autorondreis.

AmalfiAbdij, PolignanoGarganoColosseum, Rome
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!