Reisinfo Basilicata, Italië

Op zoek naar een authentiek stukje Italië tijdens jouw rondreis? Boek een vakantie naar Basilicata. Hier wisselen de hagelwitte stranden en adembenemende kustlijnen de ruige bergen van het binnenland af. Maar ook de geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen, in UNESCO Werelderfgoed-stad Matera.

Matera in de regio Basilicata, Italië
Matera in de regio Basilicata, Italië

De stad Matera wordt geroemd om de Sassi, de rotsen waar huizen in gehakt zijn. Dit is het oudste gedeelte van de stad, waar de huizen boven op elkaar gebouwd zijn. Wanneer je hier rondloopt, stap je terug in meerdere tijdperken. De grotwoningen in de rotswanden worden namelijk al duizenden jaren bewoond.

Deze streek leent zich ook goed voor een tocht verder het binnenland in, langs de kleine dorpjes met kleurige huisjes. Achter en rondom de dorpjes rijzen de imposante bergen van de Lucanische Dolomieten op.

Rondreizen door Basilicata, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Basilicata. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Ballon!