Reisinfo Calabrië, Italië

Calabrië is de meest zuidelijk gelegen regio tijdens een rondreis over het vaste land van Italië en mede door de ligging nog een, door velen, onontdekt stukje Italië. Of je nu van de zon, kilometers lange zandstranden en de Italiaanse keuken houdt, of juist gek bent op natuur en slenteren door middeleeuwse stadjes. Het kan hier allemaal. Deze veelzijdige regio heeft voor iedere reiziger wat te bieden.

Gerace in de regio Calabrië, Italië
Scilla in de regio Calabrië, Italië

Calabrië wordt door twee zeeën omsloten waardoor je hier onbeperkt kunt genieten van de lange kustlijn en het azuurblauwe water. Aan de kust van de Tyrreense zee in het westen ligt de gezellige badplaats Tropea. Het wordt ook wel de Kust van de Goden genoemd, zó idyllisch schijnt het hier te zijn. In het oosten grenst Calabrië aan de Ionische zee waar je één van de mooiste dorpjes van Italië vindt. In Gerace ga je terug naar de middeleeuwen in de eeuwenoude binnenstad. Bij de tenen van de laars vind je de kustplaats Reggio Calabria, dat tot 1970 nog de hoofdstad van de regio was. Naast een prachtige kathedraal en ruïne van een kasteel, kan je vanaf deze stad de oversteek naar Sicilië maken en je reis door Calabrië combineren met het eiland.

Ook qua natuur kom je niks tekort in deze regio. Calabrië herbergt meerdere nationale parken, waaronder het grootste nationaal park van Italië: Nationaal Park del Pollino. Oeroude bomen, diepe kloven en hoge bergen kenmerken dit natuurgebied. In de parken, maar ook daarbuiten vind je vele wandel- en fietsroutes, die je dit onontdekte deel van Italië laten ontdekken. Deze regio heeft ook een enorm rijke flora en fauna. In de bossen van het Nationaal Park Sila woont de Apennijnen wolf en in het voorjaar staan de bomen van de citrusvrucht Bergamot vol in bloei in het binnenland.

Voor heerlijk eten ben je hier natuurlijk ook aan het juiste adres. De keuken van Calabrië staat, vanwege de ligging aan zee, ongetwijfeld bekend om vis en dan vooral om de zwaardvis. Maar in deze regio zijn ze ook gek op hete pepers en die worden dan ook in veel regionale gerechten verwerkt.

Rondreizen door Calabrië, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Calabrië. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Ballon!