Reisinfo Campanië, Italië

Campanië ligt rond de stad Napels in het zuiden van Italië. Uiteraard is deze stad één van de hoogtepunten tijdens een rondreis, maar dat zijn de prachtige stranden van de Amalfikust ook. Het is een schitterende regio met veel bezienswaardigheden, zeker een bezoek waard tijdens een autovakantie in Italië.

Pizza in Campanië, Italië
Positano in de regio Campanië, Italië

Wie houdt er niet van pizza, de stad Napels is de bakermat van de pizza Margherita, een relatief eenvoudige pizza, maar je kan deze op straat overal kopen. Met de pizza in de hand dwaal je door de oude straatjes. Piazza del Plebiscito met het Koninklijk Paleis en de San Francesco di Paola kathedraal mag je niet missen, evenals de Dom van Napels. Andere hoogtepunten zijn de drie kastelen Castel Nuovo, Castel dell'Ovo en Castel Sant'Elmo. Via Caracciolo is de boulevard direct aan zee, deze is autovrij, dus je kan er rustig overheen slenteren. Om het je makkelijker te maken rijdt er een kabeltram naar de hoger gelegen delen van de stad.

Net ten zuiden van Napels ligt de vulkaan Vesuvius, een markante berg in het landschap. Deze vulkaan is berucht vanwege de grote uitbarsting in het jaar 79 waarbij de plaatsen Herculaneum en Pompeii bedolven werden. Beide plaatsen kan je nu bezoeken. Ze zijn mooi gerestaureerd en geeft een goed beeld van hoe men hier leefde voor de uitbarsting. Hoewel de vulkaan nog steeds actief is kan je deze bezoeken, de laatste kilometer naar de krater leg je lopend af.

Voor de kust liggen twee eilanden, Ischia en Capri. Vooral Capri is erg toeristisch, maar de Grot Azzurra en de Tuinen van Augustus zijn een bezoek zeker waard. Het groene eiland Ischia is wat langer varen, maar ook groter en er is meer te zien en te doen. Het stadje Ischia herbergt de Toren van Michelangelo en een stenen brug naar het kasteel Castello Aragonese. Beklim de groene berg Monte Epomeo of geniet van de mooie stranden en het azuurblauwe water.

De zuidkant van het schiereiland van Sorrento is de Amalfikust. Pittoreske badplaatsen, mooie stranden en het groenblauwe water wachten hier op je. De stadjes zoals Positano, Amalfi, Ravello en ook Sorrento zijn zeker leuk om te bezoeken. Houd je wel van een actieve dag in de natuur, dan is er het Pad van de Goden. Een prachtig wandelpad door de bergen, hoog boven de zee en gegarandeerd een prachtig uitzicht. Wist je dat het drankje Limoncello aan de Amalfikust ontstaan is? Hiervoor worden specifiek de citroenen van Sorrento gebruikt. Als je de kans hebt om een glaasje te proeven, is het zeker een aanrader.

Rondreizen door Campanië, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Campanië. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Maak kennis met het onontdekte Zuid-Italië. Je reist van Napels naar de hak van de laars, Apulië (ook wel Puglia genoemd) en door Calabrië. Nadat je de straat van Messina bent overgestoken, kom je aan op het intrigerende eiland Sicilië.

PalermoStromboliAlberobelloPizza in Napels

Hoofdstad Rome, de nationale parken Abruzzo en Gargano en de pittoreske baaitjes aan de Adriatische en Tyrreense zee wisselen elkaar moeiteloos af. Deze fly-drive laat je kennis maken met de authentieke regio's Apulië, Basilicata en de Abruzzen. Een nog wat onontdekt gebied waar je bergen, vissersdorpjes en de indrukwekkende grotwoningen van Matera gaat bewonderen. De wereldberoemde Amalfikust en de bedolven stad Pompeï zijn de afsluiters van deze afwisselende autorondreis.

AmalfiAbdij, PolignanoGarganoColosseum, Rome

De panoramische Amalfikust wordt een van de mooiste kustlijnen ter wereld genoemd. Dit prachtige gebied in het zuiden van Italië heeft een rotsachtige kust met pittoreske dorpjes, citroenboomgaarden en prachtige baaien. Je bezoekt hoogtepunten als de bedolven stad Pompeï en schilderachtige plaatsjes als Positano en Amalfi waar de kust haar naam aan te danken heeft. De reis begint echter in de rumoerige, puur Italiaanse stad Napels, waar de beroemde pizza Margherita zijn oorsprong vindt. Ook het romantische Sorrento staat op het programma.

AmalfiPositanoSorrentoNapels
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!