Capri, Campanië

Capri In de baai van Napels ligt het bergachtige eilandje Capri. Met een lengte van maar iets meer dan tien kilometer is het misschien een klein eilandje, maar er is meer dan genoeg te zien en te doen. Bezoek er bijvoorbeeld de Blauwe Grot of de Monte Solaro voor prachtige natuurverschijnselen, of maak kennis met de eilandcultuur in Capri Stad of Anacapri. Vergeet bovendien niet te genieten van de indrukwekkende vergezichten overal op het eiland, die vervelen immers nooit.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Marina Grande

De haven aan de noordkust van Capri, Marina Grande, is het perfecte startpunt voor een ontdekkingstocht over of rondom het eiland, maar ook in de haven zelf is er genoeg te zien. De haven ligt aan de voet van de indrukwekkende berg Solaro en het is de belangrijkste haven van het eiland. Ferry’s komen en gaan en vlakbij de haven is een prachtig strandje, waar je heerlijk kunt zonnen of een verfrissende duik in het helderblauwe water kunt nemen.

Marina Grande, Capri

Blauwe Grot

De Blauwe Grot is waarschijnlijk de meest populaire bezienswaardigheid van Capri. De grot is alleen per boot bereikbaar vanuit Marina Grande. Eenmaal bij de grot stap je over in een kleiner roeibootje, dat je via een kleine opening de grot in brengt. Om binnen te komen moet je plat op de bodem van de boot gaan liggen, maar dat is absoluut de moeite waard. Het water in de Blauwe Grot heeft door een reflectie van zonlicht namelijk een lichtgevende, helderblauwe kleur, wat prachtig is om te zien. Houd bij een bezoekje aan de grot rekening met de weersomstandigheden: bij hoge golven of zware stromingen is het onmogelijk om de Blauwe Grot te betreden.

Blauwe Grot, Capri

Capri Stad

Vanuit Marina Grande kun je met de kabelbaan naar de hoofdstad van het eiland: Capri Stad. Ook te voet is dit leuke stadje makkelijk te bereiken vanuit de haven. Tijdens de wandeltocht omhoog kom je ongetwijfeld prachtige vergezichten tegen, waar je in alle rust van kunt genieten. Eenmaal aangekomen in de stad is er genoeg te doen. Bezoek er bijvoorbeeld het bruisende Piazza Umberto I, het belangrijkste plein van de stad, dat aan de voet ligt van de imposante kerk van Santo Stefano. Ook kun je er heel goed winkelen.

Capri

Villa Jovis

In de Romeinse tijd liet keizer Tiberius op Capri een enorme villa bouwen, die vandaag de dag bekend staat als Villa Jovis. De restanten van deze enorme keizerlijke villa liggen op het meest oostelijke puntje van het eiland, op ongeveer een uur wandelen vanuit het centrum van Capri. Hoewel er nu voornamelijk ruïnes te zien zijn, is die wandeling zeker niet voor niets. Je stapt rondom Villa Jovis terug in de tijd en met een beetje fantasie waan je je in het schitterende complex van keizer Tiberius. Ook de uitzichten rondom de ruïnes zijn overigens fantastisch.

Villa Jovis, Capri

Anacapri

Het andere stadje op Capri heet Anacapri en is wat rustiger dan Capri Stad. Toch is er meer dan voldoende te zien en te doen. Wandel er door de pittoreske, smalle straatjes en geniet van de kunst die je overal in de stad vindt. Zo stuit je overal in de stad op keramieken tegeltjes en bijzondere muurschilderingen. Ook het uitkijkpunt bij Villa San Michele mag je zeker niet overslaan bij een bezoek aan Anacapri.

Uitkijkpunt San Michele, Capri

Monte Solaro

Vanuit Anacapri kun je met een stoeltjeslift naar de Monte Solaro: de hoogste berg van Capri. Als je op de top van deze imposante berg staat, sta je zo’n 589 meter boven zeeniveau. Eenmaal daar wordt je getrakteerd op een indrukwekkend panorama-uitzicht over het eiland, dat je absoluut niet wilt missen bij een bezoek aan het eiland.

Het uitzicht vanaf Monte Solaro, Capri

Vervoer:

Capri heeft geen eigen vliegveld en je kunt dus alleen per boot op het eiland komen. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Napels en vanuit daar is Capri goed te bereiken. Het eiland ligt op slechts vijf kilometer afstand van de Italiaanse westkust, ter hoogte van Napels. Vanuit daar kun je met de ferry naar het eiland, waar je aan zult komen in de Marina Grande.

Omdat het eiland zelf klein is, kun je veel te voet doen. Vergeet echter niet dat het eiland ook erg bergachtig is en dat je al wandelend dus voor een flinke klim kunt komen te staan. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden om het eiland met het openbaar vervoer te ontdekken. Ook zijn er verschillende stoeltjesliften en kabelbanen die je omhoog brengen.

Ballon!