Pompeï, Campanië

Pompeï De historische stad Pompeï werd volledig verwoest door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. De eruptie voltrok zich binnen enkele uren en had desastreuze gevolgen voor de, toentertijd, levendige en rijke stad. Door de snelheid waarmee de uitbarsting plaatsvond lieten veel mensen het leven. Bezoek de ruïnes van Pompeï en krijg een indruk van het leven in de Romeinse tijd. De indrukwekkende bezienswaardigheid is een belangrijke plaats voor archeologen en geschiedschrijvers.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Vesuvius

De Vesuvius is de tweede grootste vulkaan van Italië, na de Etna op Sicilië. Deze 1.281 meter hoge stratovulkaan ligt vlak bij Pompeï en Napels. De beruchte uitbarsting vond plaats in 79 na Christus en bedekte Pompeï met een dikke laag as. De eruptie kwam onverwacht en had daarom desastreuze gevolgen. De oude, Romeinse stad is helemaal opgegraven en je kunt het bezoeken. De regelmatige opstijgende stoom verraadt dat de vulkaan nog altijd actief is.

Vesuvius

Forum van Pompeï

Het Forum vormde het stadshart van Pompeï en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Kenmerkend voor een Forum uit de Romeinse tijd is de rechthoekige vorm. Dit centrale middelpunt was een ontmoetingsplek voor de lokale bevolking en er werd veel handel gedreven. Rondom het plein was een wandelgalerij met zuilen en er zijn oude schuren met daarin goed bewaard gebleven mummies.

Forum Pompei

Villa van de Mysteriën

Net buiten de oude stadsmuren van de antieke stad Pompeï ligt deze goed bewaard gebleven villa vol met fresco's. Er zijn prachtige, kleurrijke wandschilderingen te bewonderen met levensgrote figuren en mooie mozaïeken. Deze villa geeft je goede indruk over het rijke leven uit die tijd.

Villa van de Mysterien Pompei

Stabiaanse Thermen

Pompeï telde in de eerste eeuw vier thermen, waarvan de Stabiaanse Thermen het best bewaard zijn gebleven. In de Romeinse tijd werden badhuizen veelvuldig bezocht en het was een belangrijke sociale ontmoetingsplek. Dit goed bewaard gebleven badhuis heeft meerdere rijk gedecoreerde ruimtes met kleedkamers en warme en koude baden. Bekijk de originele fresco's en prachtige details op de muren en plafonds.

Stabiaanse Thermen Pompei

Amfitheater

Het amfitheater van Pompeï is het oudst bekende amfitheater en werd gebouwd rond het jaar 80 na Christus. Het werd gebruikt voor wrede gevechten tussen wilde dieren en gladiatoren. Het bestaat uit een klein Odeon en het grotere Teatro Grande, die beide nog in goede staat zijn.

Amfitheater Pompei
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!