Reisinfo Emilia-Romagna, Italië

Emilia-Romagna is een gastvrije, bruisende en smaakvolle regio tijdens jouw rondreis in Italië. Al eeuwenlang wordt op het vruchtbare land van de Po-vallei allerlei voedsel geteeld waarmee het hele land gevoed wordt. Verder is de regio het thuis van ’s werelds grootste snelheidsduivels Ferrari, Ducati, Maserati en Lamborghini. Op de achtergrond hoor je de gigantische erfenis van de opera’s van Verdi en Pavarotti, die beiden in de regio werden geboren.

Bologna in Italië
Parma in Italië

Bologna is de hoofdstad van Emilia-Romagna en is een bruisende stad die je zeker moet bezoeken wanneer je de Italiaanse keuken waardeert. De stad is de bakermat van gerechten als tagliatelle al ragù, tortelloni burro e salvia en mortadella. Bologna staat bomvol historische gebouwen, waaronder de oudste universiteit van Europa. Vlak buiten de stad vind je FICO Eataly World, een waar voedselpretpark waar je kennis kunt maken met al het heerlijke eten uit heel Italië.

In Ravenna vind je een unieke collectie mozaïekkunst. Deze verzameling is verspreid over de stad te bewonderen, waaronder de prachtig versierde basilieken van San Vitale, Sant’Apollinare Nuovo en Sant’Apollinare in Classeis. Deze mozaïeken zijn zo indrukwekkend dat ze een plek hebben veroverd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dan is er Parma, een chique stad waar twee heel bekende Italiaanse producten vandaan komen: parmaham en parmigiano reggiano (Parmezaanse kaas). Je zult begrijpen dat de stad erg trots is op deze twee helden en dat je overal kunt proeven. Mocht je naast het eten ook nog wat cultuur willen snuiven, dan bezoek je de opvallende achthoekige doopkapel en de Romaanse Duomo.

Als strandliefhebber ga je naar Rimini, een van de bekendste badplaatsen van het land. Hoewel de badplaats bij veel Nederlanders bekend staat als jongerenoord, zijn de bezoekers voornamelijk gezinnen. De kust is zo’n vijftien kilometer lang en varieert in publiek en ruwheid van het water. Naast strand heeft Rimini een prachtig oud centrum waar de Ponte di Tiberio en het amfitheater mooie overblijfselen van de Romeinen zijn.

Rondreizen door Italië

Bekijk hieronder een paar van onze mooiste Italië-rondreizen. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Ballon!