Rimini, Emilia-Romagna

Rimini Rimini staat bekend als dé badplaats voor jongeren en heeft dit mede te danken aan zo'n vijftien kilometer gouden stranden. Vanaf hier neem je zo een duik in heerlijke Adriatische zee en 's avonds verken je het bruisende nachtleven. Maar vergis je niet: Rimini heeft een lange geschiedenis en op verschillende plekken vind je sporen van de Romeinse heersers.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Boog van Augustus

De oudste ereboog van Italië staat aan het einde van de hoofdweg in Rimini. Gebouwd 27 jaar voor Christus, zo breed dat er geen deuren in zouden passen. Dit was een signaal naar de vijanden, dat de bevolking van Rimini onder het bewind van Augustus voor niets of niemand bang was.

Rimini

De brug van Rimini

Een ander bouwwerk van Augustus is de mooie brug Ponte di Tiberio. De brug bestaat uit vijf bogen, allemaal zo'n acht meter breed. De Tibiriusbrug is de enige brug die niet door de Duitsers werd verwoest tijdens de Slag bij Rimini. Op een half uur rijden van Rimini ligt Kasteel Torriana.

Rimini

Kastelen van Rimini

In (de omgeving van) Rimini vind je meerdere kastelen. Een daarvan is het Kasteel Sismondo, gebouwd is 1438. Wat je vandaag de dag ziet, is slechts een fractie van wat dit imposante fort ooit heeft voorgesteld. Bezoek de huidige vier delen, waaronder de mooie tuinen. Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor een lunch of diner? Reis dan af naar Kasteel Torriana, een half uurtje buiten Rimini. Dit kasteel heeft een waanzinnig uitzicht op de kust, waaraan het de bijnaam 'Balkon van Romagna' dankt.

Rimini

Miniatuurland

Gek op Madurodam? Bezoek dan het Italiaanse equivalent in Rimini. Hier vind je de architectonische hoogtepunten van het land in miniatuurvorm, zoals het Colosseum in Rome, of de dom van Florence. Kijk hoe de kleine gondels over de wateren van mini Venetië varen of bezoek een van de attracties en films die het park aanbiedt.

Rimini
Ballon!