Reisinfo Lazio, Italië

Met Rome als stralend middelpunt vergeet je al snel om verder te kijken tijdens je rondreis in Italië, maar in Lazio is meer te beleven dan alleen de indrukwekkende hoofdstad.

Pantheon in Rome in Italië
Trevi fontein in Rome in Italië

Rome staat vol met oude iconen als het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon als herinnering aan de tijd dat de stad als hoofdstad van de wereld diende. Daarnaast vertellen de Sint-Pieterbasiliek en andere kerken je het verhaal over de geschiedenis van de katholieke kerk.

De regio is gevuld met Romeinse schatten, middeleeuwse steden, afgelegen kloosters en vulkanische meren. De oude Romeinse haven Ostia staat niet alleen vol met oude architectuur, maar is ook gevuld met oude mozaïeken. In de necropolis van Tarquinia vind je een mooie collectie met kleurrijk beschilderde tomben. Bezoek ook zeker de tuinen van Ninfa. Na een uitbraak van malaria liep dit dorp leeg en kon de natuur jarenlang zijn gang gaan. Toen het dorp na jaren in handen van de familie Caetani kwam, hebben zij het overwoekerde dorp verder gevuld met allerlei planten die zij meenamen van verre reizen. Het resultaat is een prachtige romantische tuin waar de bijzondere planten de oude ruïnes hebben overwoekerd.

Het landschap in Lazio is gevormd door vulkaanuitbarstingen. Hierdoor zijn prachtige meren ontstaan in de kraters. Ook veroorzaakte de vulkaanuitbarstingen het ontstaan van heetwaterbronnen rondom Tivoli en Viterbo. In het zuiden van Lazio vind je Parco Nazionale del Circeo, waar ook de mooiste stranden van de regio te vinden zijn.

De vruchtbare grond in Lazio staat vol met fruit-, olijf- en notenbomen die de basis vormen voor veel gerechten. En langs de kust uiteraard al het lekkers uit de zee: vongole, mosselen en inktvis.

Rondreizen door Lazio, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Lazio. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Ballon!