Reisinfo Ligurië, Italië

Cinque Terre Ligurië Deze kleinste regio van Italië is overladen met charme en rijkdom. Het wordt ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd, met haar prachtige gekleurde kustplaatsen, mooie havens en terrasvormige olijfgaarden. De kust ten westen van Genua wordt getypeerd door brede zandstranden, terwijl je ten oosten van deze stad vooral veel rotsachtige kustgebieden hebt.

Een van de bekendste toeristische bezienswaardigheden is toch wel Cinque Terre. Deze vijf charmante dropjes liggen aan de kust en worden getypeerd door gekleurde huisjes op de steile rotsen. Ook in Portofino is het een en al kleur. De haven wordt namelijk omringd door kleurrijke huisjes en is zelfs nagebouwd in het Universal Orlando Resort in Florida. Het stadje Sestri Levante is de tijdelijke woon- en werkplek geweest van de schrijver Hans Christian Anderson. De Baia delle Favole (sprookjesbaai) is een geliefde plek voor Italianen en toeristen om een dagje door te brengen. In de grootste stad van Ligurië, Genua, vind je gebouwen uit de barok, middeleeuwen en renaissance. In het historische centrum ligt de Via Garibaldi, een prachtige straat waar paleizen en herenhuizen aan gevestigd zijn en die behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

Het binnenland wordt getypeerd door dennenbossen en valleien. De Vara vallei in het natuurpark Montemarcello-Magra barst van de wandelpaden en mountainbikeroutes en op de rivier Magra kun je raften. Voor de fietsliefhebbers is de Pista Ciclabile een echte aanrader. Deze oude treinbaan langs de Middellandse zee is omgetoverd tot een gecombineerd fiets- en wandelpad en loopt door verschillende dorpjes. De kust biedt daarnaast ook vele activiteiten op zee. Een van de aanraders is een bootexcursie naar Pelagos. In dit beschermde zeereservaat ten zuiden van de Bloemenrivièra komen veel zeedieren voor zoals dolfijnen, potvissen en er worden zelfs walvissen gespot. In verschillende stadjes aan de kust worden excursies naar dit gebied aangeboden.