Reisinfo Lombardije, Italië

Comomeer Lombardije De regio Lombardije loopt van de grillige Alpen tot aan het vlakke land rond de Povlakte. Daartussen vind je de favoriete vakantiebestemmingen van velen: het Gardameer, het Lago Maggiore, het Iseomeer en het Comomeer. De regio is de rijkste van Italië, wat te danken is aan de vele industrie in en rondom Milaan. Hierdoor is het ook de drukst bevolkte regio van het land. Zo’n 16% van de nationale bevolking woont in Lombardije.

Hoofdstad Milaan is dynamisch, vooruitstrevend en staat in het teken van mode en design. De imposante dom van Milaan is de grootste kathedraal van Italië en een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld. Hoewel de stad misschien minder historische attracties heeft dan andere plekken in Lombardije, is er veel kunst te vinden die je het verhaal vertelt van vroegere tijden. Voor middeleeuwse centra, paleizen, kastelen en forten reis je af naar Bergamo, Brescia, Cremona, Crema en Lodi.

De meren van Lombardije zijn voor veel mensen een enorme trekpleister. Het is natuurlijk heerlijk om je vakantie in de buurt van het water door te brengen. Rondom de meren liggen vele pittoreske dorpjes die vol staan met prachtige historische gebouwen. Ook zijn er veel wandelroutes om van het ene dorpje naar het andere te wandelen. De meren zijn perfect voor een verfrissende duik, maar ook heel leuk om een boottocht te maken.

Hoewel er weleens beweerd wordt dat Lombardije geen grote bijdrage heeft geleverd aan de typische Italiaanse keuken, zijn er toch een hoop heerlijke producten en gerechten te proeven. Gorgonzola, Grana Padano, Salame di Milano, Panettone en Amaretto, om er maar een paar te noemen. Ook worden er prachtige wijnen geproduceerd. Door het verschil in hoogte in het landschap, zijn de smaken heel divers.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan