San Vito Lo Capo, Sicilië

San Vito Lo Capo Op het noordwestelijke puntje van Sicilië ligt het plaatsje San Vito Lo Capo. De stad is voornamelijk geliefd als badplaats door het prachtig witte zandstrand en helder turkoois zeewater. Op de achtergrond prijkt de berg Monte Monaco. Wat ooit een gemoedelijk stadje aan de Tyrreense zee was, is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de populairste toeristenresorts van Sicilië. Vergeet niet om de lokale lekkernij te proeven, de Caldo Freddo. Dit is een beker ijs, geserveerd met likeur, brioche, room en gesmolten chocolade.

Bezienswaardigheden & activiteiten

San Vito kerk

Deze vijftiende-eeuwse kerk valt op door de robuuste constructie, die misschien meer doet denken aan een verdedigingsfort of gevangenis. De kenmerkende toren werd in 1600 toegevoegd en is ontworpen door Camillo Camilliani. Hij staat bekend om zijn ontwerpen van torens die voornamelijk gebruikt werden als uitkijkposten en versterkingen om de kust te beschermen. In de kamers van de kerk is een klein museum en bovenop het gebouw kun je genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

San Vito kerk,San Vito Lo Capo

Couscous festival

Couscous is een beroemd gerecht dat vanuit Noord-Afrika naar Europa is gekomen. Chef-koks van over de hele wereld komen in september naar San Vito Lo Capo om de lekkerste couscous te maken. Dit internationale festival is gewijd aan het gerecht en aan de ontmoeting van verschillende culturen. Niet getreurd als je buiten september in San Vito Lo Capo bent, er zijn genoeg leuke restaurantjes waar je een heerlijke couscous kan bestellen.

Couscous festival, San Vito Lo Capo

Strand

Strandliefhebbers zijn op San Vito Lo Capo aan het juiste adres. Hier vind je de mooiste stranden van heel Sicilië. Met het helderblauwe water en parelwitte zandstrand lijkt het net alsof je in een paradijs bent beland. San Vito Lo Capo is dan ook de plek om even bij te komen van de reis. Geniet van een drankje op het strand, een mooie strandwandeling of een duik in het water. Dit is ook de plek voor een leuke bootexcursie naar bijvoorbeeld het Zingaro reservaat.

Strand, San Vito Lo Capo

Omgeving

Zingaro reservaatZingaro reservaat Volgens velen behoort het Zingaro Nature Reserve tot de mooiste natuurgebieden van Sicilië. Het gebied ligt ten zuiden van San Vito Lo Capo en bestaat uit een mix van bergen en mediterrane natuur. Het heuvelachtige terrein is ideaal voor wandelingen en is begroeid met meer dan 700 plantensoorten. Naast prachtige rotsformaties, bestaat het natuurgebied ook uit schilderachtige baaien. Betreed het park via een ingang aan de noord- of zuidkant, waarvan de laatstgenoemde de hoofdingang is. Mocht je een wandeling van noord naar zuid (of andersom) van plan zijn, houd er dan rekening mee dat dit ongeveer twee uur enkele reis duurt.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!