Reisinfo Trentino-Zuid-Tirol, Italië

Trentino Zuid-Tirol De majestueuze bergtoppen van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten typeren voor een groot deel het prachtige en veelzijdige landschap van de Italiaanse regio Trentino-Zuid-Tirol. In het hart van de Italiaanse Alpen geniet je van natuur, cultuur en tradities. Met 300 dagen zon per jaar, goede wellness en een uitstekende gastronomie, is deze regio perfect voor zowel zonaanbidders als wintersportliefhebbers. Het is een regio waar natuurliefhebbers hun hart ophalen bij de fiets- en wandelgelegenheden, outdoor activiteiten, vele skigebieden en culturele bezienswaardigheden. In Trentino-Zuid-Tirol geniet je naast talloze meren, heuvellandschappen en bergweiden, van het beste van twee werelden; een combinatie van de alpiene en mediterrane keuken.

Trentino-Zuid-Tirol is verdeeld in twee provincies: Trentino en Zuid-Tirol. Trentino is nagenoeg Italiaanstalig, terwijl de provincie Zuid-Tirol voornamelijk Duitstalig is. Dit komt omdat deze laatstgenoemde provincie tot 1918 behoorde tot Oostenrijk. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied toebedeeld aan Italië, wat tot op de dag van vandaag merkbaar is. Naast de talen Italiaans en Duits, spreekt ongeveer 4% van de bevolking Landinisch (een verwante van de Reto-Romaanse taal).

De regio staat bekend om haar vele outdoor mogelijkheden, zowel in de zomer als in de winter. Het gebied kent vele prachtige fietsroutes, die je langs wijnvelden, olijf- en boomgaarden brengen. Bezoek daarnaast de vele pittoreske dorpen zoals Trento, Bolzano/Bozen of Merano/Meran. De regio is bezaaid met kastelen en forten, grote en kleine musea en charmante berghutten waar je na een dag in de buitenlucht, geniet van een goed glas wijn en culinaire hoogstandjes in een van de vele Michelin-sterren restaurants.