Reisinfo Trentino-Zuid-Tirol, Italië

De majestueuze bergtoppen van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten typeren voor een groot deel het prachtige en veelzijdige landschap tijdens een rondreis door de Italiaanse regio Trentino-Zuid-Tirol. In het hart van de Italiaanse Alpen geniet je van natuur, cultuur en tradities. Met 300 dagen zon per jaar, goede wellness en een uitstekende gastronomie, is deze regio perfect voor zowel zonaanbidders als wintersportliefhebbers. Het is een regio waar natuurliefhebbers hun hart ophalen bij de fiets- en wandelgelegenheden, outdoor activiteiten, vele skigebieden en culturele bezienswaardigheden. In Trentino-Zuid-Tirol geniet je naast talloze meren, heuvellandschappen en bergweiden, van het beste van twee werelden; een combinatie van de alpiene en mediterrane keuken.

Braiesmeer
Stelvio in Trentino-Zuid-Tirol, Italië

Trentino-Zuid-Tirol is verdeeld in twee provincies: Trentino en Zuid-Tirol. Trentino is nagenoeg Italiaanstalig, terwijl de provincie Zuid-Tirol voornamelijk Duitstalig is. Dit komt omdat deze laatstgenoemde provincie tot 1918 behoorde tot Oostenrijk. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied toebedeeld aan Italië, wat tot op de dag van vandaag merkbaar is. Naast de talen Italiaans en Duits, spreekt ongeveer vier procent van de bevolking Landinisch (een verwante van de Reto-Romaanse taal).

De regio staat bekend om haar vele outdoor mogelijkheden, zowel in de zomer als in de winter. Het gebied kent vele prachtige fietsroutes, die je langs wijnvelden, olijf- en boomgaarden brengen. Bezoek daarnaast de vele pittoreske dorpen zoals Trento, Bolzano/Bozen of Merano/Meran. De regio is bezaaid met kastelen en forten, grote en kleine musea en charmante berghutten waar je na een dag in de buitenlucht, geniet van een goed glas wijn en culinaire hoogstandjes in een van de vele Michelin-sterren restaurants.

Rondreizen door Trentino-Zuid-Tirol, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Trentino-Zuid-Tirol. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Deze afwisselende autorondreis combineert de beroemde Italiaanse meren met de indrukwekkende bergketen, de Dolomieten. Maak een boottocht over het Comomeer, bewonder botanische tuinen en eilanden bij het Lago Maggiore en de geniet van de groene, minder toeristische noordkust van het Gardameer. Je eindigt bij de indrukwekkende pieken van de Dolomieten waar je heerlijk kunt wandelen en mountainbiken.

VerbaniaMisurinaAdamella BrentaBellagio

La Dolce Vita is een ideale route als je het prachtige Oostenrijk en Italië in één reis wilt bezoeken. Je combineert de Oostenrijkse Alpen met de helderste meren van Europa in de Dolomieten. Tijdens deze mooie autorondreis start je in de Beierse Alpen en rij je naar de romantische hoofdstad Wenen. Je bezoekt nationale parken zoals Hohe Tauern, de immense bossen van het Schwarzwald en het schilderachtige Comomeer. Een mooie afwisseling zijn een bezoekje aan de prachtige Italiaanse steden Venetië en Verona. Tijdens de langere routes bezoek je de unieke dorpjes van Cinque Terre aan de kust onder Genua.

Comocanal grande VenetiëRiomaggiore, Cinque TerreRegensburg

Natuurliefhebbers opgelet, tijdens deze autorondreis bezoek je de mooiste natuurparken midden in de bergen. Adembenemende uitzichten, kronkelende bergwegen en ontelbare wandelmogelijkheden wachten op je. Je begint in het Zwarte Woud, om verder te rijden naar de Bodensee en het bergdorp Davos. Bedwing jij de passen van Nationaal Park Stelvio op de fiets of toch liever met de auto? Snuif de Italiaanse sfeer op in Lugano, voordat je gaat wandelen in Nationaal Park Gran Paradiso. De laatste stop is Natuurpark du Haut-Jura in Frankrijk, waar natuur en lekker eten hand in hand gaan.

Lugano ZwitserlandDavos ZwitserlandHet Zwarte WoudBodensee
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!