Reisinfo Veneto, Italië

Deze veelzijdige regio tijdens een rondreis in het noorden van Italië heeft naast het waterrijke Venetië nog veel meer natuurschoon te bieden. Het landschap loopt uiteen van het Alpengebied in het noorden, met als hoogtepunt UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten, tot heuvelachtig rivierenlandschap op de Povlakte en in het zuiden de kust met grote en kleine lagunegebieden rijk aan flora en fauna.

Chietie in de regio Abruzzen, Italië
Pescara in de regio Abruzzen, Italië

De parel van Veneto is toch wel Venetië. Deze romantische stad vol bezienswaardigheden is een waar openluchtmuseum. Maak een wandeling over het San Marcoplein, of zoals Napoleon het plein noemde ‘de mooiste salon ter wereld’. Aan het plein vind het Palazzo Ducale, het paleis van de staatshoofden en de indrukwekkende San Marcobasiliek. Op de Rialtomarkt vind je verschillende winkels met snuisterijen, zoals maskers, sieraden en glaswerk, verse producten en wijnen. Aan de zuidkant van de stad, wat meer buiten de drukte, vind je enkele boulevards waar je lekker kunt struinen. Op het eiland Lido, bevindt zich een groot zandstrand dat je per waterbus goed kunt bereiken. Ten westen van Venetië, in Padua, is het museum en de Christelijke kapel Capella degli Scrovegni het bezoeken waard. De kapel trekt jaarlijks vele bezoekers en vooraf reserveren is zeker nodig.

De omgeving van Venetië wordt gekenmerkt door de vele kerktorens die het landschap sieren. Ook de dorpen hebben de Venetiaanse schoonheid en beschikken over prachtig versierde paleizen, bruggen, middeleeuwse pleinen en stadsmuren. Hoe verder landinwaarts je trekt, hoe rustiger het wordt. Het landschap wordt hier vooral bepaald door verschillende rivieren vanuit de Alpen en staat ook bekend als de Povlakte. Deze delta is rijk aan vele soorten vissen en vogels. In het noorden van Veneto vind je ook de proseccoheuvels, behorend tot UNESCO Werelderfgoed. Een speciale route, La Strada del Prosecco, van zo’n vijftig kilometer neemt je mee door dit glooiende, groene heuvellandschap met onderweg veel wijnhuizen waar je volop kunt proeven.

Rondreizen door Veneto, Italië

Een aantal van onze Italië-rondreizen gaan door de regio Veneto. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Betoverende meren en de Dolomieten

Deze afwisselende camperrondreis combineert de beroemde Italiaanse meren met de indrukwekkende bergketen, de Dolomieten. Maak een boottocht over het Comomeer, bewonder botanische tuinen en eilanden bij het Lago Maggiore en de geniet van de groene, minder toeristische noordkust van het Gardameer. Je eindigt bij de indrukwekkende pieken van de Dolomieten waar je heerlijk kunt wandelen en mountainbiken.

VerbaniaMisurinaAdamella BrentaBellagio
Ballon!