Cortina d'Ampezzo, Veneto

Cortina d`Ampezzo In het hart van de Dolomieten vind je het prachtige Cortina d’Ampezzo. Dit stadje heeft veel dure, exclusieve winkels en moderne kunstgalerieën die de plaats een luxueus aanzien geven. Ook de fantastische ligging, omringd door de indrukwekkende bergen van de Dolomieten, spelen een rol bij deze status van de stad. Cortina d’Ampezzo is ook een paradijs voor iedere sportieve natuurliefhebber. Met zo’n 400 kilometer aan wandelpaden en de mogelijkheid tot sporten als golfen, tennissen, schaatsen en paardrijden hoef je je hier niet te vervelen. ’s Winters is Cortina d’Ampezzo bovendien een populaire wintersportbestemming.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Corso Italia

De Corso Italia is de bekendste en meest populaire winkelstraat van Cortina d’Ampezzo. Struin hier langs beroemde modehuizen, luxueuze boetiekjes, juweliers en kunst- en antiekzaken. Hoewel de prijzen van de producten die aan de Corso Italia worden verkocht aan de hoge kant zijn, kijk je er ook als je niets koopt je ogen uit. Een wandeling door de winkelstraat is dus zeker de moeite.

Corso Italia, Cortina d`Ampezzo

Olympisch ijsstadion

In 1956 was Cortina d’Ampezzo het decor voor de Olympische Winterspelen en in 2026 is de stad opnieuw gastheer voor dit gigantische sportevenement. Voor de Spelen van 1956 werd speciaal een stadion in Cortina d’Ampezzo gebouwd. Dat stadion heeft inmiddels een aantal upgrades gekregen, maar is voor de sportliefhebber absoluut de moeite waard om te bezoeken. En als je een beetje geluk hebt, speelt het lokale ijshockeyteam een thuiswedstrijd in het stadion tijdens je verblijf in Cortina d’Ampezzo. Zo’n wedstrijd geeft garantie tot puur vermaak en is een absolute aanrader.

Olympische skischans

Aan de Olympische Winterspelen van 1956 hield Cortina d’Ampezzo ook een enorme skischans over. De schans is niet meer in gebruik, maar bovenaan de schans heb je wel een fantastisch uitzicht over de vallei, dat je zeker niet wilt missen.

Omgeving

Cinque Torri

De vijf imposante bergtoppen van Cinque Torri kun je vanuit Cortina d’Ampezzo zien liggen. Vanuit Cortina d’Ampezzo ben je binnen vijf minuten bij de kabelbaan die je naar de bergtoppen brengt. De fanatieke wandelaar kan er ook voor kiezen om te voet naar boven te gaan. Eenmaal boven ligt er een fantastisch uitzicht op je te wachten. Bovendien kun je daar een indrukwekkend openluchtmuseum bezoeken, dat geheel in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog. Bekijk de overblijfselen van de gevechten die in de Dolomieten plaats hebben gevonden en maak een wandeling langs de loopgraven.

Cinque Torri

Natuurpark Dolomiti d’Ampezzo

Stap je in Cortina d’Ampezzo in de auto en rijd je een kwartier naar het noorden, dan sta je midden in de overweldigende natuur van het natuurpark Dolomiti d’Ampezzo. Het is hier fantastisch wandelen en je zult continu alert moeten zijn om niets van het indrukwekkende, ruige landschap te missen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de donderende Faneswatervallen in het gebied of geniet gewoon van de adembenemende vergezichten.

Natuurpark Dolomiti d’Ampezzo

Lago Sorapis

Op iets meer dan twintig minuten rijden van Cortina d’Ampezzo ligt het prachtige Lago Sorapis. Dit meer behoort tot de mooiste meren van de Dolomieten en staat bekend om het heldere, turquoise-blauwe water. Dit bijzondere natuurfenomeen zorgt voor een enorm fotogenieke locatie, die zeker op je lijstje moet staan bij een bezoek aan Cortina d’Ampezzo.

Lago Sorapis

Vervoer

Cortina d’Ampezzo is vrij populair onder toeristen en is daardoor ook goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er rijden verschillende buslijnen vanuit de omliggende steden en dorpen naar Cortina d’Ampezzo en de regio staat erom bekend dat het openbaar vervoer er goed geregeld is.

Ballon!