Misurina, Veneto

Misurina In de Italiaanse provincie Belluno ligt het pittoreske bergdorpje Misurina. Deze parel van de Dolomieten staat bekend om de geweldige ligging, pal aan het gigantische natuurlijke meer van Misurina, en met op de achtergrond de bergen van Tre Cime di Lavaredo. In het dorpje zelf staan vooral hotels, maar het is de perfecte uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in dit sprookjesachtige gebied. Trek sportief de bergen in, breng een bezoekje aan een museum in de buurt of neem een verkoelende duik in het frisse water.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Meer van Misurina

De bekendste bezienswaardigheid van Misurina is zonder twijfel het Meer van Misurina. Dit prachtige meer is mede verantwoordelijk voor de geweldige uitzichten vanuit het dorp. Het meer van Misurina is het grootste meer van de streek Cadore en bevindt zich op een hoogte van 1.754 meter boven zeeniveau. In de zomermaanden kun je er als bezoeker een frisse duik nemen in het water. Ook waterfietsen is een populaire activiteit op het meer. ’s Winters kun je er je schaatsen onderbinden, dan vriest het meer namelijk volledig dicht. Tijdens de Olympische Winterspelen van 1956 werden de schaatswedstrijden zelfs op dit sprookjesachtige meer gehouden. Houd je camera bij de hand, want deze idyllische plaats leent zich perfect voor de nodige foto’s.

Meer van Misurina

Natuurpark Tre Cime di Lavaredo

Vanuit Misurina kijk je er al op uit: de drie markante en fotogenieke bergtoppen van het natuurpark Tre Cime di Lavaredo. Via de tolweg van Misurina zijn deze bergen vandaag de dag onder de juiste weersomstandigheden makkelijk te bereiken. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om vanuit Misurina een wandeling te maken naar de Tre Cime. De route is ook voor de minder ervaren wandelaar goed begaanbaar. Een wandeling door dit prachtige gebied is sowieso een aanrader. De mooiste uitzichten wisselen zich hier af en je zult je ogen uitkijken in dit schitterende natuurpark.

Natuurpark Tre Cime di Lavaredo

Meer van Antorno

Op een afstand van zo’n twee kilometer van het Meer van Misurina vind je het Meer van Antorno, een wat kleiner, maar zeker niet minder mooi bergmeer in de Dolomieten. Ook hier geniet je van een prachtig uitzicht, met bergtoppen die op een magische manier weerspiegelen in het water. Geniet er van de frisse berglucht en vergeet vooral je fototoestel niet om wat mooie plaatjes te schieten van deze fotogenieke locatie.

Meer van Antorno

Omgeving

Oorlogsmuseum van Monte Piana

Op enkele kilometers van Misurina, op een hoogte van 2.324 meter, ligt de Monte Piana. Deze bergtop staat allereerst bekend om het geweldige panorama-uitzicht, maar heeft daarnaast ook een gruwelijke geschiedenis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hier namelijk veel gevochten. 14.000 soldaten stierven op de Monte Piana. Vandaag de dag is er op de Monte Piana daarom een openluchtmuseum gevestigd, dat geheel in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog. Een bezoekje aan dit museum is een indrukwekkende ervaring, die je niet mag overslaan bij een bezoekje aan Misurina.

Breng een bezoek aan het oorlogsmuseum van Monte Piana

Cortina d'Ampezzo

Vanuit Misurina is het slechts zo’n 20 minuten rijden naar het nabijgelegen dorp Cortina d’Ampezzo. Cortina d’Ampezzo staat bekend als een luxueus skidorp en is wat levendiger dan Misurina. Bezoek daarom ook zeker dit gezellige plaatsje bij een bezoek aan Misurina.

Cortina d`Ampezzo
Ballon!