Rovinj, Istrië

Rovinj vanaf water Rovinj ligt aan de kust van Istrië, op een half uur rijden van Pula. Dit stadje wordt ook wel de parel van de Adriatische kust genoemd en is volgens velen het mooiste en meest romantische stadje van Istrië. In Rovinj kun je op je gemak urenlang ronddwalen door de steegjes. Bewonder de pastelkleurige gevels en geniet van prachtige uitzichten over het water vanaf een gezellig terras. Bij het toeristenbureau kun je info krijgen over mogelijke stadswandelingen en fietstours (gelegen aan P. Budicina 12).

Bezienswaardigheden & activiteiten

Oude Stad

In Rovinj vind je niet een ontelbare hoeveelheid bezienswaardigheden zoals in andere steden, maar toch is het ontzettend geliefd onder de toeristen. Het allerleukste om te doen in de stad is (zonder dat je Google Maps erbij pakt) te gaan rondlopen. Terwijl je ronddwaalt door de leukste steegjes en straatjes, kun je zomaar een onverwacht mooi winkeltje of restaurantje tegenkomen. Dit pittoreske stadje wordt door zowel de lokale bevolking als reizigers graag bezocht.

Oude Stad

Sint Eufemija kerk

In 1736 is de Sint-Eufemiakerk gebouwd door de Venetianen. De kerktoren kan je bekend voorkomen, hij lijkt namelijk erg op de San Marco in Venetië. Op de 60 meter hoge klokkentoren staat een beeld van Sint Eufemia en met haar rechterhand geeft zij de windrichting aan doordat het beeld met de wind meedraait. De kerk ligt op de top van een heuvel, vanaf hier heb je prachtige uitzichten over de kust van Rovinj en de oranje daken van de stad.

Sint Eufemija kerk

Poort van Balbi

Via deze oude stadspoort kom je in het pittoreske Rovinj. De poort is vernoemd naar de oude burgemeester Daniel Balbi. Bezoek de poort ook zeker in de avonduren, dan is de boog prachtig mooi verlicht.

Poort van Balbi

Gezellige haven

Een andere leuke plek om rond te lopen is de haven met de boulevard. Er zijn hier veel leuke restaurantjes waar je tijdens het eten een prachtig uitzicht hebt over de oude stad. 's Avonds is de sfeer ook erg goed wanneer de restaurants en boten allemaal verlicht zijn. Vanaf de haven kun je ook met verschillende bootexcursies mee.

Haven Rovinj

Baredine-grot

De Baredine-grot ligt op een klein uur rijden van Rovinj. De Baredine-grot is een karst-grot, gelegen in een landschap vol prehistorische vindplaatsen, forten, villa's en middeleeuwse kloosters. Voor de grotten kun je ter plaatse een ticket kopen. Bij de prijs is een rondleiding met gids inbegrepen (Engelstalig). De rondleiding duurt circa 40 minuten. Je wordt langs vijf verschillende grot-kamers geleid en komt langs een ondergronds meer dat wel zestig meter diep is. Ook zie je een gapend gat in de aarde van wel 66 meter diep.

Baredine-grot, Istrië
Ballon!